пʼятниця, 26 серпня 2016 21:51

"Лівою б'є, як рукою кидає" - чому Шевченко викликав до збірної Артема Довбика

"Лівою б'є, як рукою кидає" -  чому Шевченко викликав до збірної Артема Довбика
Артем Довбик. Фото: Fcdnipro.ua

Відразу два вихованці черкаського футболу викликані до лав збірної України. Склад оголосив головний тренер нашої команди Андрій Шевченко. Національна збірна готується до гри проти Ісландії, яка відбудеться 5 вересня.

Якщо поява вихованця смілянського футболу Івана Петряка із "Зорі" мало кого здивувала, бо Іван і раніше викликався до лав головної команди країни, то поява юного Артема Довбика викликала справжній фурор. Раніше Артем грав за "Черкаський Дніпро", а згодом переїхав до іншого "Дніпра" з однойменного міста. 19-річний нападник досі не має твердого місця в основі свого клубу. Він провів лише декілька ігор у футболці свого нинішнього клубу. Не забив жодного м'яча у Прем'єр-лізі. Раніше Довбика викликали лише до юнацької збірної (до 19 років) Виклик його до збірної – неабиякий аванс.

"У Артема величезний потенціал", – каже головний тренер "Черкаського Дніпра" Ігор Столовицький. "Лівою ногою б'є так точно, ніби рукою кидає. Ніколи не лупить на силу, а завжди – на точність. Ті, хто сміється з його виклику до збірної – не футбольні люди. Пройде час, і вони перестануть насміхатися. Артем родився футболістом. Він бачить поле, має гарну дистанційну швидкість. Хлопець ще себе покаже".

Уродженців Черкащини не викликали до збірної з часів Олександра Ковпака. Він тепер знову грає за "Черкаський Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У роботу Шевченка не лізтиму ні за яких умов" - Маркевич

Зараз ви читаєте новину «"Лівою б'є, як рукою кидає" - чому Шевченко викликав до збірної Артема Довбика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути