понеділок, 19 березня 2012 13:27

"Ліверпуль" не хоче грати матч Кубка Англії в день трагедії на стадіоні "Хіллсборо"

"Ліверпуль" не хоче грати матч Кубка Англії в день трагедії на стадіоні "Хіллсборо"

Керівництво "Ліверпуля" відмовляється грати матч 1/2 фіналу Кубка Англії в призначений день 15 квітня - в день 23-ї річниці "Хіллсборо". 15 квітня 1989 "Ліверпуль" грав з "Ноттінгем Форест" у півфіналі Кубка Англії.

У тисняві стоячого гостьового сектора щільність вболівальників перевищила норму в кілька разів, в результаті чого загинули 96 уболівальників мерсисайдців, а ще 766 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліверпуль" переміг "Сток Сіті" у матчі Кубка Англії

Головний тренер "Ліверпуля" Кенні Далгліш попередив керівництво Кубка Англії, що його команда не гратиме матч 1/2 фіналу Кубка Англії 15 квітня, в день 23-ї річниці трагедії на стадіоні "Хіллсборо". В неділю обидва півфінальних поєдинки були призначені на 14 і 15 квітня.

"Ми не хочемо і не будемо грати 15 квітня. Футбольна асоціація Англії та УЄФА завжди були солідарні з нами в цьому питанні і ми поважаємо їх за це, - сказав Далгліш. - Ми жодного разу не грали 15 квітня з моменту трагедії, і не збираємося робити цього надалі. Чому ми повинні змінювати нашу сумну традицію?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Молюсь за Муамба і його сім'ю" - футболіст "Болтона" прийшов до тями

В 1/2 фіналу "Ліверпуль" повинен зіграти з переможцем пари чвертьфінальної "Евертон" - "Сандерленд".

Тим часом, керівництво "Болтона" має намір обговорити перспективи продовження виступу команди в Кубку Англії з Футбольної асоціацією. Поки боси аутсайдера прем'єр-ліги не готові змусити своїх гравців повернутися на "Уайт Харт Лейн", щоб дограти чвертьфінальний матч з "Тоттенхемом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У футболіста "Болтона" під час матчу зупинилося серце

Він був затьмарений трагічним інцидентом з футболістом "Болтона" Фабрісом Муамба, який залишається в критичному стані після інфаркту. Існує варіант, що команда Оуена Койла зніметься з турніру, повідомляє The Sun.

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" не хоче грати матч Кубка Англії в день трагедії на стадіоні "Хіллсборо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути