вівторок, 01 грудня 2009 08:49

Ліонель Мессі став володарем "Золотого м"яча"

Ліонель Мессі став володарем "Золотого м"яча"

Нападаючий іспанської "Барселони" Ліонель Мессі став володарем "Золотого м"яча".

У боротьбі за приз журналу France Football найкращому футболісту Європи за підсумками року аргентинець встановив своєрідний рекорд премії, отримавши у два рази більше очок, ніж лауреат минулого року - португальський півзахисник мадридського "Реала" Кріштіану Роналду.

Мессі, який виграв у 2009 році в складі "Барселони" всі три турніри, в якому каталонський клуб приймав участь, отримав 473 очки з 480 можливих, у той час як Роналду набрав лише 233.

Замикає трійку хавбек "Барселони" Хаві, в активі якого 170 очок. Крім Мессі та Хаві у верхній частині списку фінішували ще кілька нинішніх і колишніх гравців каталонської команди. Це півзахисник Андрес Іньєста (4-е місце - 149 очок), нападаючий Златан Ібрагімовіч (7-е місце - 50 очок), а також Самуель Ето"О (5-е місце - 75 очок), який виступає в даний момент за міланський "Інтер".

Премія найкращому футболісту Європи за версією кореспондентів France Football вручається журналом з 1956 року. Частіше за всіх нагород удостоювалися німецькі футболісти, а рекордсменами за кількістю "Золотих м"ячів" є Йохан Кройф, Мішель Платіні і Марко ван Бастен. Примітно, що Ліонель Мессі став першим футболістом з Аргентини, який отримав цей трофей.

Зазначимо, що напередодні завдяки єдиному голу шведа Златана Ібрагімовича "Барселона" в центральному матчі європейського вік-енду обіграла "Реал" і потіснила мадридців з першого місця в чемпіонаті Іспанії.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ліонель Мессі став володарем "Золотого м"яча"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути