Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2012 09:44

Ліга Європи. "Бешикташ" у більшості переміг "Брагу"
6

Фото: Reuters

У битві між нещодавніми кривдниками київського "Динамо" сильнішим виявився стамбульський "Бешикташ", котрий скористався чисельною більшістю та забезпечив собі комфортну перевагу перед матчем-відповіддю.

Команди розпочали протистояння у неквапливому темпі, подовгу переміщуючи м'яча в середині поля. На щастя для них, погода була сприятлива (не те що в Москві, де проходив перший матч дня між "Рубіном" та "Олімпіакосом"), тож замерзнути не надто активні гравці не боялись. Формальна перевага, як годиться, була на боці господарів, у складі котрих вирізнялись заповзяті Алан та Елдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначилися всі учасники плей-офф Ліги Європи

Останній діяв дуже агресивно - як у нападі, так і під час пресингу суперників. Зрештою, зайва "заведеність" зіграла з ним злий жарт. Уже до 29-ї хвилини він устиг заробити дві жовті картки (за фол в центрі поля та симуляцію), залишивши "Брагу" в меншості. А зовсім скоро доля завдала ще одного удару по господарях - за посередництвом захисника "чорних орлів" Томаша Сівока, котрий відзначився після розіграшу кутового.

Незадовго перед цим, ще до вилучення Елдера, Угу Віана був близьким до успіху, стріляючи зі штрафного. На довгий час цей епізод залишався найбільш небезпечним біля воріт гостей. А от на протилежному кінці поля все було набагато насиченіше. І зрештою, на 58-й хвилині Мануел Фернандеш класним пасом вивів Сімау на побачення з Кімом, і португальський півзахисник у боротьбі з двома опонентами проштовхнув м'яч повз співвітчизника - 0:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жеребкування Ліги Європи. "Металіст" зіграє з "Зальцбургом", на черзі "Рубін"

Стамбульські підопічні Карлуша Карвалала (до слова, уродженця Браги та колишнього гравця і тренера місцевого клубу) спокійно контролювали гру на рідному стадіоні свого наставника. Хіба що на 74-й хвилині вони дали Пауло Сезару вийти на непогану позицію та пробити з-за меж карного майданчика, але воротар "Бешикташа" був на місці. Відтак, у матчі-відповіді 23 лютого перед "Брагою" постає майже нереальне завдання, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Ліга Європи

1/16 фіналу

перший матч

Брага Португалія - Бешикташ Туреччина - 0:2 (0:1, 0:1)

Голи: 0:1 - Сівок (37), 0:2 - Сімау (58).

БРАГА: Кім, Мігел Лопеш (Пауло Сезар, 74), Евертон, Дуглао, Марсіо Моссоро (Карлао, 46), Куштодіу (Аморім, 68), Саліно, Угу Віана, Алан, Ліма, Барбоза.

БЕШИКТАШ: Генен, Коркмаз, Сівок, Тораман, Кайхай (Даг, 88), Кавлак, Фернандеш, Уйсал, Куарежма (Угу Алмейда, 66), Ернст, Сімау (Пектемек, 90).

Попередження: Барбоза (23), Коркмаз (26), Кавлак (41), Тораман (49), Сімау (57), Угу Алмейда (68).

Вилучення: Барбоза (29).

Зараз ви читаєте новину «Ліга Європи. "Бешикташ" у більшості переміг "Брагу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути