четвер, 18 лютого 2021 00:21

Ліга чемпіонів: "Ювентус" поставив від сумнів чвертьфінал, а Холанд знищив "Севілью"

Ліга чемпіонів: "Ювентус" поставив від сумнів чвертьфінал, а Холанд знищив "Севілью"
Захисник "Ювентуса" Матейс Де Лігт (праворуч) веде боротьбу із гравцем "Порту". Фото Рейтер

Порту" переграв "Ювентус" в першому матчі Ліги чемпіонів, що відбувався в Португалії – 2:1. У господарів відзначилися Мехді Таремі й Мусса Марега, а в гостей – Федеріко К'єза.

Господарі дуже вдало починали перший і другий тайм. Вже на 62-ій секунді матчу португальці запресингували Бетанкура й змусили його помилитися. Пас на Войцеха Щенсни виявився вкрай невдалим, його перехопив Таремі й проштовхнув у ворота – 1:0.

Другий гол стався ще швидше. Ледь поновився другий тайм, як захисники італійців прогавили прохід Манафи. Миттєвий пас на Марегу і – 2:0.

"Ювентус" провалив перший тайм. З одним ударом по воротах і мінімумом гостроти. Про Кріштіано Роналду згадали лише десь на 40-ій хвилині – настільки він був непомітним. Щоправда тут більше постаралися партнери. Замість того, щоби помагати зірковому португалцю, Алекс Сандро, наприклад, навіть виставляв йому блок, коли Кріш рвався до воріт.

Підопічні Серхіо Консейсао могли забивати третій м'яч, але загралися й пропустили контратаку "Ювентуса"

Щоправда і сам Кріштіано не був би собою, якби не клянчив пенальті на останніх секундах матчу. Щоправда цього разу арбітр устояв, а Роналду мусить приберегти запаси артистизму на матч-відповідь.

"Порту" підвела самовпевненість. Підопічні Серхіо Консейсао могли забивати третій м'яч, але загралися й пропустили контратаку "Ювентуса" тоді, коли цього робти ніяк не можна було. Гол К'єзи в березневому матчі-відповіді може зіграти фатальну роль.

"Порту" переміг, бо краще підготувався до гри. Пресинг воротаря і захисників "Юве", які люблять виходити з оборони через короткий пас – явна домашня заготовка господарів. І вона спрацювала. Пірло вкотре провів непереконливий матч проти гідного суперника. Цілком можливо, що за такої гри "Ювентус" може і не пробитися до чвертьфіналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Париж познущався над "Барселоною", "Ліверпуль" переміг "Лейпциг": результати матчів Ліги чемпіонів

У паралельному матчі дортмундська "Боруссія" на виїзді обіграла "Севілью" з дублем Ерлінга Холанда – 3:2.

Зараз ви читаєте новину «Ліга чемпіонів: "Ювентус" поставив від сумнів чвертьфінал, а Холанд знищив "Севілью"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути