четвер, 11 квітня 2013 03:11

Ліга Чемпіонів. Визначені всі півфіналісти

Ліга Чемпіонів. Визначені всі півфіналісти
Фото: eurosport.ru

Все-таки без Мессі важкувато "Барселоні". Начебто і м'яч контролюють, а звичного лиску в діях каталонців не спостерігається. Більше того, "Парі Сен-Жермен" поки Тіто Віланова не кинув в бій аргентинську зірку, мав усі шанси до перерви мати комфортну перевагу.

Перша зустріч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, нагадаємо, закінчилася з рахунком 2:2, тому парижанам необхідно було перемагати в Барселоні. Статистика, правда, говорила про те, що при такому результаті після першої гри каталонці проходили всі сім разів. Однак наставник гостей Карло Анчелотті побудував гру таким способом, що моменти біля воріт Вальдеса виникали із завидною постійністю. Гарні були Лавессі і Лукас. На двох створили чотири моменти, трохи поспішали з завершальними ударами, хоча те, що ворота господарів залишалися недоторканими, головна заслуга належить голкіперу.

"Барса", у свою чергу, спочатку виглядала якось зовсім непереконливо. Крім удару Хаві зі штрафного да Фабрегаса метрів з 23-х і згадати особливо нічого. Господарі, очевидно, вирішили проскочити в півфінал малою кров'ю, і прорахувалися. Мессі з'явився на полі після того, як рахунок відкрив інший аргентинець - з команди суперників. Пасторе вискочив один на один з Вальдесом і акуратно перекинув м'яч через ногу падаючого воротаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боруссія" і "Реал" видряпали путівки до півфіналу Ліги Чемпіонів

Парижани осміліли і пішли вперед великими силами. І ледь не отримали м'яч у відповідь - Дані Алвес з меж штрафного так приклався до м'яча, що, не виключено, хтось постраждав від його удару на трибунах. Далі - вже з Мессі. "Барселона" нарешті побігла. Нехай не по центру, як любить, де "ПСЖ" сконцентрував основні оборонні сили, а й флангами почало виходити. Інієста, Мессі, Піке. А забив Педро, але і тут без Мессі не обійшлося - все почалося з його індивідуального проходу.

"Барселона" врятувалась, хоча проблеми в захисті треба вирішувати. Без Пуйоля їм складно, Абідаль хворіє. В обороні у них бардак, треба терміново освіжати склад.

В іншому чвертьфіналі не вистачило силоньки "Ювентусу". Старалися італійці, проте "Баварія" зараз набрала такий хід, що зможе обіграти будь-яку команду. З усіх півфіналістів їх гра виглядає найбільш симпатично.

Хоча, звичайно, фаворити в цьому квартеті всі - два німецьких і два іспанські клуби.

Перший тайм у Турині пройшов приблизно у рівній боротьбі. Обидві команди мали шанси для взяття воріт, але "Баварія" все-таки була ближче до успіху. Удар Алаби Буффон зміг відбити лише кінчиками пальців. У господарів відзначимо нев'янучого Пірло. Два його "постріли" голкіпер німців навіть ловити не пробував, а кулаками відбивав подалі від воріт.

Перш, ніж забити, "Баварія" полоскотала нерви місцевим уболівальникам. Мюллер не зміг правильно розпорядитися м'ячем у воротарському "Юве", а Роббен перевірив на міцність стійку воріт. Голландець був кращим на полі. Взяв участь він і в результативній атаці, а забив Манджукіч, першим встиг на добивання.

Матч, враховуючи перемогу "Баварії" у Мюнхені (2:0), можна було закінчувати. Хоча німецький клуб і не думав зупинятися. Створив ще парочку моментів, а закріпив перевагу вийшов на заміну Пісарро.

Жеребкування півфіналів - в найближчу п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Ліга Чемпіонів. Визначені всі півфіналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути