середа, 10 квітня 2013 14:04

Кубок Девіса. У плей-офф Світової групи Україна зустрінеться з командою Надаля

Кубок Девіса. У плей-офф Світової групи Україна зустрінеться з командою Надаля
Стаховський вирвав для України перемогу над шведами. Фото: sport-xl.net

10 квітня у Лондоні відбулось жеребкування раунду плей-офф Світової групи Кубка Девіса. Українцям дістався найгірший варіант — збірна Іспанії. Матчі відбудуться 13-15 вересня на виїзді. Покриттям буде червоний ґрунт.

Іспанці вперше за 7 років виборюють право грати в Світовій групі. Цьогоріч у 1-му раунді найслабшим складом вони поступились збірній Канади 2:3. Тоді не могли зіграти лідери: травмований Рафаель Надаль, а також Давид Феррер (4-й у світі) та Ніколас Альмагро (12-й рейтинг).

У зустрічі з українцями двоє із них точно зіграють, якщо не будуть докучати травми. Скоріше за все, команді капітана Михайла Філіми доведеться зіграти з Феррером та Альмагро — одними з кращих грунтовиків планети.

Надалю після Відкритого чемпіонату США, який закінчиться 8-го вересня, можуть дати відпочинок до більш серйозних двобоїв. Шанси на перемогу в цій парі для України — мізерні.

Востаннє українці мали шанс потрапити до Світової групи у 2009-му році, але програли команді Бельгії з мінімальним рахунком. Іспанці за останні 15 років вигравали Кубок Девіса п'ять разів.

Минулих вихідних у Дніпропетровську наші тенісисти перемогли слабку збірну Швеції — 3:2. Обидва гравці шведів, які змагались в одиночних зустрічах, перебувають у 7-й сотні рейтингу. Свої два матчі виграв лідер збірної Олександр Долгополов, вирішальне очко здобув Сергій Стаховський.

Після цієї перемоги Україна піднялася на найвище для себе місце в командному рейтингу — 24-е.

Зараз ви читаєте новину «Кубок Девіса. У плей-офф Світової групи Україна зустрінеться з командою Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути