субота, 15 вересня 2012 10:51

Кубок Девіса. Стаховський приніс Україні першу перемогу над Латвією
7

Після першого дня в матчі Латвія - Україна - поки рівність (1-1)
Фото: ФОТО: sapronov-tennis.org
Збірна України
Збірна Латвії

У Лієпаї проходить матч Кубка Девіса другої групи Євро-Африканської зони між командами Латвії та України. Переможець цієї зустрічі на майбутній сезон отримає право виступити у групі 1. Після першого дня - нічия. Провідний латвійський тенісист Ернест Гулбіс переміг Сергія Бубку, тоді як у другому матчі дня Андіс Юшка поступився Сергію Стаховському.

На даний момент Гулбіс займає в рейтингу АТР 152-е місце, Бубка - 174-е, Юшка - 376-е, а Стаховський - 95-е. У стартовому матчі Гулбіс віддав Бубці перший сет (4:6), коли у 8-му геймі втратив свою подачу, але виявився сильнішим у трьох наступних - 6:3, 6:4, 6:2.

Після матчу перша ракетка Латвії заявив, що "суперник мене нічим не здивував. Навіть якщо б після другого сету поступався 0-2, у мене все одно було б багато можливостей, щоб перемогти. Добре, що впорався у чотирьох сетах: залишилися сили для наступних матчів". Гулбіс додав, що обов'язково зіграє у суботу, 15 вересня у парному розряді (Ернест відсутній в поточному рейтингу АТР), хоча і не знає, хто стане його партнером.

Юшка ж поступився українцеві Стаховському з рахунком 3:6, 4:6, 4:6. У першому сеті ключовим став 4-й гейм, програвши який у впертій боротьбі, латвійський тенісист відстав і за рахунком (1:3). У другій партії господар кортів не втримав подачу в 5-му геймі (2:3) і в 7-му, при 2:5 зробив зворотний брейк, але партію вже не врятував. У третій партії перші 6 геймів була рівність, в сьомому Стаховський заробив брейк-пойнт і реалізував його, визначивши долю матчу.

Після першого дня в матчі Латвія - Україна - поки рівність (1-1). Очевидно, у другий день в парі з Гулбісом зіграє Денис Павлов (644-й в одиночці та 347-й в парі), а їх суперниками будуть Ілля Марченко (240-й в одиночці та 888-й у парі) і Денис Молчанов ( 316-й в одиночці і 98-й в парі). Ще два одиночних матчі пройдуть 16 вересня.

Варто відзначити, що в Лієпаї не грає перша ракетка України - Олександр Долгополов (19-й у рейтингу АТР), також не приїхав Іван Сергєєв (196-й).

Зараз ви читаєте новину «Кубок Девіса. Стаховський приніс Україні першу перемогу над Латвією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути