Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2015 12:00

Крим замість Туреччини: російські футбольні клуби можуть готуватися до сезону на анексованій території

Крим замість Туреччини: російські футбольні клуби можуть готуватися до сезону на анексованій території
crimea.ria.ru

Крим готовий прийняти футбольні клуби з Росії на навчально-тренувальні збори замість Туреччини, але через знеструмлення півострова необхідно належним чином підготувати спортивні споруди, повідомив президент Кримського футбольного союзу (КФС) Юрій Ветоха.

У вівторок російський літак Су-24 зазнав аварії в Сирії. Президент Росії Володимир Путін повідомив, що літак був збитий ракетою типу "повітря-повітря" з турецького F-16 над сирійською територією і впав у Сирії в чотирьох кілометрах від кордону з Туреччиною. Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що після інциденту скасовує візит до Туреччини, а також зазначив наростання терористичних загроз із території Туреччини, через що росіянам не рекомендовано відвідувати цю країну найближчим часом з будь-якими цілями.

На виконкомі Російського футбольного союзу в середу клубам було рекомендовано утриматися від поїздок до Туреччини. Згодом більшість виступаючих в РФПЛ клубів в оперативному порядку коригують свої плани на зимову перерву і відмовляються від поїздок у цю країну. Остаточні рішення зі зборів команд другого за силою дивізіону країни - ФНЛ, як раніше повідомив президент ліги Ігор Єфремов, будуть прийняті 2 грудня на загальних зборах.

"На зимовий період, з'явилася така інформація, що в Туреччину буде заборонено або рекомендовано не здійснювати перельоти. Тоді ми чекаємо до нас наплив, будемо раді. Але у нас інша напасть з електрикою, це важливо", - сказав Ветоха журналістам.

За словами Ветохи, блекаут створює певні проблеми, пов'язані з підготовкою всіх спортивних споруд для прийому на збори команд як мінімум РФПЛ і ПФЛ.

У ніч на 22 листопада в результаті пошкоджень ліній електропередачі, що постачають електроенергію з України в Крим, близько 2,3 мільйона жителів півострова залишилися без електрики. Зараз енергопостачання здійснюється за рахунок резервних джерел живлення і власної генерації Криму. Тривають відновлювальні роботи.

Зараз ви читаєте новину «Крим замість Туреччини: російські футбольні клуби можуть готуватися до сезону на анексованій території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути