четвер, 03 лютого 2022 21:16

Красуня-фігуристка. Ким є прапороносиця збірної України в Пекіні Назарова
6

Перед офіційним відкриттям XXIV зимових Олімпійських ігор було оголошено, що прапороносцями збірної України будуть Олександр Абраменко й Олександра Назарова.

Олімпійського чемпіона з фрістайлу зайвий раз представляти не варто. Абраменко гучно заявив про себе на Іграх у Пхьончхані-2018, коли переміг у лижній акробатиці.

25-річна Назарова поки що похизуватися такими високими здобутками не може, проте і в її активі є золоті нагороди на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо прапороносців збірної України на Іграх-2022 в Пекіні

Олександра народилася 30 листопада 1996 року в Харкові. Почала займатися фігурним катанням у 5-річному віці. Спочатку виступала в одиночному катанні, а потім її поставили в пару з Максимом Нікітіним, з котрим вона виступає і досі.

2012 року українці виграли срібні нагороди на юнацьких Олімпійських іграх. За три роки стали бронзовими призерами чемпіонату світу серед юніорів. Найвищим досягненням пари є перемога на зимовій Універсіаді 2017 року.

Назарова є шестиразовою чемпіонкою України.

На зимових Олімпійських іграх 2018 року Олександра та Максим стала 21-ми і не потрапили до довільної програми. На чемпіонатах світу вище 15-го місця не піднімалися, а на чемпіонатах Європи тричі потрапляли до десятки кращих.

Українська фігуристка Олександра Назарова
Фото: instagram.com/aleksandralfs
Українська фігуристка Олександра Назарова
Українська фігуристка Олександра Назарова
Українська фігуристка Олександра Назарова
Українська фігуристка Олександра Назарова

На Олімпіаді-2022 Назарова та Нікітін виступатимуть спочатку в командному турнірі з фігурного катання. Виступи в танцях на льоду заплановані на 4 та 7 лютого.

12 лютого Олександра й Олександр покажуть свій ритм-танець. Якщо вдасться виступити вдало, то 14-го числа пара візьме участь у довільній програмі.

Зараз ви читаєте новину «Красуня-фігуристка. Ким є прапороносиця збірної України в Пекіні Назарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути