неділя, 29 травня 2011 12:40

Кожен дріфтер 15 разів міняв гуму на колесах
34

Фото: Фото: Ірина КОСТЕНКО

28 травня на аеродромі містечка Калинівка, що в 25 км від Вінниці пройшло Гран-прі з дріфтингу на кубок Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. Дріфт - це техніка проходження поворотів у керованому заносі. У дріфті головне не швидко приїхати на фініш, а правильно вибрати траекторію для проходження у заносі. Це ефектне видовище передусім для глядачів. А от через постійні гальмування, дріфтери на вінницьких змаганнях до 15 разів міняли гуму на колесах своїх авто.

На колишнє летовище у Калинівці з'їхалося близько 3000 глядачів та 16 учасників з Київа, Харкова, Одеси та Херсону. На кваліфікаційних заїздах три автівки поламались і до старту вишло тільки 13.

- Турнір по дріфту у Вінниці прошов вперше, - говорить оргазізатор та голова Вінницької федеарції драгрейсингу і дріфту Андрій Гальчинський, 33 роки. - Це справжня спортивна подія, адже вінничани побачили шоу світового рівня.

Під час парних заїздів організатори змушені були дискфаліфікувати досвідченого дріфтера Сергія Губанова з Одеси. Він обігнав свого напарника у заїзді. Це серйозна помилка під час змагань, адже головне на таких заїздах безпека.

Шоу продовжувалось протягом восьми годин. Приз глядацьких симпатій отримав Гриня — 31-річний Олександр Гринчук з Одеси. Він має Нісан Z 350. Кажуть, таке авто коштує близько 150 тисяч доларів. А головний приз турніру — Кубок мера - дістався Олександру Головні з Києва. Він їздить на авто Ніссан Сільвія-13 за 70 тисяч доларів.

Наступний Чемпіонат України з дріфт-рейсінгу відбудеться 5 червня на київському аеродромі "Чайка".

Зараз ви читаєте новину «Кожен дріфтер 15 разів міняв гуму на колесах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути