Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 18:06

Костянтин Касянчук став кращим хокеїстом Україні в 2010 році

Костянтин Касянчук став кращим хокеїстом Україні в 2010 році

У переддень старого Нового Року прес-служба Федерації хокею України провела опитування хокейних фахівців, тренерів, керівників команд-учасниць чемпіонату України та журналістів для визначення кращого хокеїста Україні 2010 року. Всього в опитуванні взяв участь 91 респондент. Всі учасники опитування називали трійку кращих виконавців минулого року. За перше місце нараховувалося 3 очки, за друге - 2, за третє - 1. Переможець визначався за кількістю набраних очок.

У підсумку перше місце зайняв нападаючий челябінського "Трактора" Костянтин Касянчук. За кращого нападаючого чемпіонату світу в Тілбурзі проголосували 34 респондента: 15 дали перше місце, 10 - других та 9 - третє. Таким чином 31-річний гравець отримав 74 очки.

На 12 очок від свого партнера по ланці в національній збірній відстав Вадим Шахрайчук. 13 респондентів назвали нападаючого київського "Сокола" кращим, 7 дали йому другу сходинку рейтингу та 9 - третю.

Замкнув символічний п'єдестал пошани нападаючий "Юності", володар Континентального Кубка Олександр Матерухін з результатом у 51 очко (9+10+4). Лише на очко від нього відстав Сергій Варламов з мінського "Динамо", а п'яту сходинку зайняв захисник "Сокола" Сергій Климентьєв (44 очки).

Також до першої десятки увійшли: Костянтин Симчук ("Сокіл") - 36 очок, Олексій Понікаровський ("Лос-Анджелес Кінгз", НХЛ) та Андрій Срюбко ("Сокіл") - по 28 очок, Роман Сальников ("Сокіл") - 27 очок, а також торішній тріумфатор Руслан Федотенко ("Нью-Йорк Рейнджерс", НХЛ) - 23 очки.

Всього в опитуванні згадувалися прізвища 28 хокеїстів. Серед них 2 на даний момент представляють НХЛ, 4 - КХЛ, 1 - ВХЛ, 1 - МХЛ, 15 - Екстралігу Білорусі, 1 - у чемпіонаті Великобританії, 1 - у чемпіонаті Казахстану, 3 - чемпіонат України.

За матеріалами ФХУ

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Касянчук став кращим хокеїстом Україні в 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути