Ексклюзиви
вівторок, 04 жовтня 2011 15:32

Корейських тренерів збірної Росії з шорт-треку звільнили за "зраду інтересів колективу"

Корейських тренерів збірної Росії з шорт-треку звільнили за "зраду інтересів колективу"

Старший тренер збірної Росії з шорт-треку Джиммі Джен, тренер Гван Бук Чой і масажист Кім Джі Хо відправлені у відставку. Причиною звільнення став конфлікт корейців з російським тренером Анатолієм Брасаліним. Про це розповів президент Союзу ковзанярів Росії (СКР) Олексій Кравцов, повідомляє офіційний сайт СКР.

За словами Кравцова, на зборі в американському Солт-Лейк-Сіті після тренувального заняття Гван Бук Чой оштрафував одного зі спортсменів за неправильну позу під час відпочинку. Тренер зажадав від ковзаняра пробігти додатково 30 кіл. Брасалін скасував штраф, після чого Джен заявив, що більше працювати зі збірною Росії він не буде і повернеться в команду тільки в разі звільнення Брасаліна. Після цього Кравцов вирішив відправити корейських фахівців у відставку.

Кравцов підкреслив, що поведінку тренера він розцінив як зраду інтересів колективу. За словами президента СКР, корейці навмисно провокували конфлікти. Кравцов зазначив, що Джен і його помічники працювали з росіянами за корейською формулою "хто виживе - той стане чемпіоном", і не відмовлялися від неї навіть після численних травм ковзанярів.

Президент СКР повідомив, що в сезоні-2011/12 працювати зі збірною Росії будуть Брасалін та Олександр Герциків. Навесні 2012 року, за словами Кравцова, тренерський штаб буде посилений.

Джиммі Джен і його помічники отримали роботу в збірній Росії в 2010 році. Пізніше до команди прийшли корейські спортсмени, у тому числі триразовий олімпійський чемпіон Ан Хен Су. Кравцов зазначив, що на перспективах виступу Ана за збірну Росії відставка Джиммі Джена чи не позначиться.

Зараз ви читаєте новину «Корейських тренерів збірної Росії з шорт-треку звільнили за "зраду інтересів колективу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути