понеділок, 19 березня 2018 20:11

Конфлікт з Хачеріді, контракт Мораеса та витівки Гармаша: що відбувається в "Динамо"
5

Київське "Динамо" переживає кризу. І річ не тільки у провальній грі проти "Лаціо", де кияни програли, не вдаривши ні разу в площину воріт суперника. В колективі відсутній командний дух, немає позитивної атмосфери в роздягальні. Євген Хачеріді звинувачує тренера в брехні, Хацкевич в свою чергу заявляє про погану форму гравця, як ігрову так і психологічну. В конфлікт втрутився навіть екс-воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський, який вже неодноразово проводив виховні бесіди з гравцем. Однак очевидно не допомогло. ЗМІ ррозповсюджують інформацію про те що основний нападник "киян" Мораес вже підписав контракт з одвічним ворогом "Шахтарем". А Гармаш вже вкотре отримує безглузду червону картку та підводить команду. Gazeta.ua спробує розібратись з усіма скандальними подіями навколо київського клубу.

Хачеріді vs Хацкевич

Все почалось на прикінці першого тайму в матчі проти "Лаціо". Кадар отримав травму та потребував заміни. На лаві запасних було два гравці здатних замінити угорця - Артем Шабанов та Євген Хачеріді. Під час трансляції було чітко помітно, як наставник дав команду Жені виходити на поле. Команда грає вдесятьох, на полі невистачає захисника. Хачеріді замість того, щоб швидко переодягтись та вийти на поле розводить теревені з сусідом по лавці та неквапливо знімає верхній одяг.

Автор: Скріншот з відео footballua.tv
  Євген Хачеріді "поспішає" вийти на заміну.
Євген Хачеріді "поспішає" вийти на заміну.

Якому тренеру сподобається таке ставлення гравця, до одного з найважливіших матчів сезону? За кілька миттєвостей тренер змінює рішення і на полі з'являється Шабанов. На післяматчевії прес-конференції Олександр Хацевич сказав таке: " Взагалі-то замість Шабанова мав виходити Хачеріді, але він сказав, що лівого центрального захисника зіграти не може".

А Євген Хачеріді парирує цю заяву наступного дня: "Мені ніхто не пропонував виходити грати лівого центрального захисника в матчі проти "Лаціо". Коли я почув цю заяву головного тренера, що я відмовився виходити на цій позиції, мені було по-людськи дуже прикро і неприємно. Я не зрозумію, навіщо Олександр Хацкевич це робить". Очевидно, що хтось з них двох бреше. Однак хто і навіщо? У Євгена за кілька місяців закінчується контракт з "Динамо", можливо, це й стало причиною такої поведінки.

Принаймні з цим пов'язує таку поведінку гравця президент столичного клубу Ігор Суркіс: " Хачеріді, по-моєму, твердо намірився грати в якомусь серйозному закордонному клубі, якщо його туди візьмуть. Я вважаю, він повинен привести себе в порядок і гідно дограти сезон. Він повинен відповідати рівню гри команди".

За три дні кияни провели черговий матч Прем'єр Ліги. Хачеріді в заявку на матч не потрапив, що зовсім не завадило киянам розгромити "Ворсклу" з рахунком 4:0. Найцікавішим після поєдинку був не коментар тренера про гру, тут все зрозуміло, а продовження "саги Хачеріді".

"Я за свої слова відповідаю. Хачеріді, перш за все, потрібно розібратися в собі. Я йому вже сказав, що байдужість – це найстрашніше, що може бути в людині. Ну а що стосується причин його непотрапляння в заявку на матч, то зараз Хачеріді не відповідає вимогам, які я висуваю до гри центрального захисника. Хачеріді не відсторонений від роботи з першою командою. Останні три дні він працював з тренером з фізичної підготовки, щоб краще підготуватися до майбутніх товариських матчів збірної України. Ні функціональний, ні психологічний стан Хачеріді мене не влаштовує", - розказав тренер киян.
Хацкевич чітко дав зрозуміти, що проблема далеко не в ньому, а в самому гравці.

Таку думку висловив багаторічний лідер та капітан "Динамо" Олександр Шовковський. "У нього всі тренери були погані.І Сьомін, і Блохін, який неодноразово просив мене "поговорити" з Хачеріді, і Ребров, який просто не розумів і не знав, як може себе гравець так вести ?! А тепер і Хацкевич. А звідси можна зробити висновок: значить проблема не в тренерах, а в голові у гравця".

Автор: http://football-ukraine.com
  СаШо так і не зміг достукатись до  Хачеріді
СаШо так і не зміг достукатись до Хачеріді

Євген занадто переоцінює свою важливість в складі "Динамо". Незамінних гравців не буває (з "Динамо" тренується колишній захисник "Металіста" Папа Гуйє. - gazeta.ua). Так Хачеріді був класним центральним захисник, одним з найкращих в Україні, на рівні з Ракицьким. Однак ці часи минули. Центрбек знизив вимоги до себе, відчутно здав у фізичному плані, почав помилятись частіше ніж зазвичай. Об'єктивно, через це він і перестав потрапляти в склад киян. Женя мріє про гру в топ-чемпіонаті. Але чи потрібен комусь гравець, який може грати на топ-рівні, але лише тоді, коли сам цього за хоче? Навряд чи. Замість того, щоб останні місяці контракту відпрацювати на максимумі і отримати запрошення від європейського клубу з топ-5, Євген може сам поставити хрест на своїй кар'єрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс помилково розстався з Ребровим і довірився Хацкевичу

Гармаш vs Непотрібні червоні картки

Ще в "римському" матчі з "Лаціо", який завершився з таким обнадійливим 2:2 Денис отримав червону після фінального свистка. Скільки вже таких безглуздих видалень на його рахунку? Нічому історія його не вчить. Ну покажіть хоч один випадок, коли після нападки гравців арбітр змінював своє рішення? А Денис напевно чув про такі випадки, бо будь-якого іншого логічного пояснення його дій просто немає.

Автор: obozrevatel.com
  Бойко відтягує Дениса від арбітрів
Бойко відтягує Дениса від арбітрів
Всі одноклубники знають, що Денис може щось вчудити. Тримали всією командою подалі від арбітра. Не втримали.
Автор: sport.ua
  Буяльський тримає Гармаша. Арбітр тримає картку
Буяльський тримає Гармаша. Арбітр тримає картку
Наставник киян пообіцяв розібратись з гравцем, який підвів команду: "Відносно Гармаша, ми розберемося всередині, хоча з ним розібратися важко. Він повинен в першу чергу розібратися в собі і зрозуміти, що грає в команді". Наступний матч киян в чемпіонаті проти ""Вереса" Денис пропустив. За неофіційною інформацією був оштрафований президентом клубу. Однак вище згадували, що це далеко не перший випадок, коли гравець отримав безглузде вилучення. Як і Хачеріді, Гармаш не вміє вчитись на власних помилках.
В далекому 2011 році, Денис отримав червону за те що послав арбітра.
За рік в матчі проти "Шахтаря" Гармаш знов почав чудити. Замість того щоб спокійно зробити крок, та вийти за межі поля, побіг хтозна куди. Отримав другу жовту від Вакса. Спровокував масову бійку та залишив команду в меншості.
До всього, Гармаш дуже нестабільний гравець. Гравець настрою. Він може видати фантастичний матч, виграти 90%+ відсотків боротьби. А моде обрізатись на рівному місці та привозити контратаки в свої ворота. Однак варто віддати належне. Коли Денис в формі, він є гравцем топ-класу як для "Динамо". Якщо Денис нарешті зробить правильні висновки та стане більш стабільно грати, на нього однозначно звернуть увагу інші клуби. А поки що репутація гравця який може в будь-яку мить підвести свою команду.

Мораес vs Контракт

Вже кілька місяців тому Суркіс сказав, що контракти Мораеса та Мбокані закінчуються влітку. І чи продовжувати їх ні гравці, ні президент ще не вирішили. Однак після вильоту від "Лаціо" з'явилась інформація про те, що Жуніор вже нібито підписав попередній контракт з "Шахтарем". І відразу ж гравець не потрапив в заявку на матч проти "Ворскли". Тренер звичайно ж сказав, що в гравця мікротравма і йому просто дали відпочинок. Проте правда це чи ні невідомо. Так кажуть всі тренери, які мають проблеми з гравцями, які не хочуть оприлюднювати. Президент киян все спростував, і сказав що мав відверту розмову з нападником, і той запевнив, що нічого не підписував.
"Мені нічого не відомо про те, що Мораес підписав контракт з Шахтарем. Я з ним розмовляв, він сказав, що нічого не підписував. За його словами, якщо йому не запропонують якийсь хороший контракт в Китаї або Саудівської Аравії, то він буде розглядати нашу пропозицію, яка, вважаю, теж дуже гідна. Якщо ж Мораес вирішить перейти в Шахтар, то це теж його право. Він сьогодні не в заявці? Мораєс просто відпочивав. Він буде і далі тренуватися і грати". - сказав Суркіс в ефірі програми "ПроФутбол".

Де опиниться Жуніор, стане відомо вже влітку. А нам залишається лише здогадувати чому кияни(читайте Суркіс) вкотре так бездарно проводять селекцію, та відпускають гравців безкоштовно, якщо на них можна було б заробити бодай якісь гроші.

Висновки

Хацкевич не контролює всього, що відбувається в нього в команді. До всього вищеезазначеного Мбокані вважає себе пупом землі, та ображається, що не виходить в старстовому складі в кожному матчі (хоча в матчі проти "Лаціо" всі зрозуміли чому він не грає та в якій формі зараз перебуває).
Мораес веде подвійну гру, та може перейти до найбільшого ворога своєї нинішньої команди. Так, це ще не доконаний факт, однак я чомусь впевнений, якщо Ферейра не продовжить контракт з "гірниками" його місце займе саме Жуніор.
Хачеріді дозволяє собі публічно називати тренера брехуном - не прямим текстом, але всі розуміють що він має на увазі. Гравець не має мотивації на найважливіший матч сезону для своєї команди. В такому випадку потрібно завершувати кар'єру, якщо футбол людині не цікавий або ж змінювати команду, і не мучити не себе не інших.
Гармаш вкортре підводить команду. Гравець, про якого жоден вболівальник команди немає чіткої думки. В одному матчі він може бути героєм, та вести партнерів за собою, а в іншому може підвести і партнерів і вболівальників.
Вболівальники "киян" як і раніше ходять подивитись не на "Динамо" а на суперників. В котре підтвердилось це на контрасті відвідуваності матчів проти "Лаціо" та проти "Ворскли".
Автор: tribuna.com
  Ультрас "Динамо" закликають вболівальників завжди підтримувати команду.
Ультрас "Динамо" закликають вболівальників завжди підтримувати команду.
На матчі проти римлян НСК "Олімпійський" майже 53000 тисячі фанатів. А через три дні, на "Ворслу" подивитись прийшло близько 3000. Часи коли НСК був забитий під зав'язку майже на кожному матчі минули. Минули років 20 тому. І якщо клуб майже нічого не робить для того щоб вболівальники почали більше уваги приділяти рідній команді, то може принаймні гравці своєю грою змусять фанатів частіше з'являтись на стадіоні.
Зараз для гравців настає період для "перезавантаження". Двотижнева перерва на матчі збірних. Відмінний шанс переосмислити свою поведінку та зробити правильні висновки повернувшись до клубу. А товариський матч Україна - Саудівська Аравія відбудеться в п'ятницю 23 березня. Початок матчу об 21:00
Зараз ви читаєте новину «Конфлікт з Хачеріді, контракт Мораеса та витівки Гармаша: що відбувається в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути