Ексклюзиви
неділя, 20 лютого 2011 17:57

Команди Формули-1 можуть бойкотувати Гран-прі Бахрейну

Команди Формули-1 можуть бойкотувати Гран-прі Бахрейну

Британська преса пише про конфіденційну домовленість команд, досягнуту в рамках FOTA з приводу ситуації в Бахрейні. Про це повідомляє F1news.

Команди не хочуть їхати до Бахрейну і наполягають на скасуванні етапу, але, згідно з Договором Згоди, вони зобов'язані взяти участь у Гран-Прі, якщо керівництво FIA і FOM оголосить про проведення перегонів.

Крім політичної кризи і відсутності гарантій безпеки, поїздка до Бахрейну ускладнюється безліччю додаткових чинників - небажанням окремих спонсорів бачити свої логотипи на тлі трагедії, відмовою страхових компаній дотримуватися своїх зобов'язань перед командами, які не застраховані на випадок військових дій.

Наприкінці тижня уряди Великої Британії та США не рекомендували своїм підданим поїздку до Бахрейну, що посилило позицію команд - багато хто виступає за британською ліцензією, мають британських інженерів і гонщиків, але в підсумку все залежить від рішення керівництва чемпіонату. Якщо воно буде позитивним, то з чуток, одна з сильних команд готова бойкотувати етап у Бахрейні.

Керівник Формули-1 Берні Екклстоун (на фото) заявив, що гонку можуть відмінити.

Нагадаємо, масові акції протесту, які переросли у заворушення, почалися в Бахрейні 14 лютого. Шиїти, що становлять більшу частину населення країни, вимагають проведення реформ і запровадження виборності глави уряду. Королівство очолює сунітська династія.

У ході антиурядових виступів були вбиті не менше чотирьох людей. Близько трьохсот людей отримали поранення, в тому числі вогнепальні, в ході розгону вуличних акцій.

Зараз ви читаєте новину «Команди Формули-1 можуть бойкотувати Гран-прі Бахрейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути