Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 18:15

Команда вищої ліги футзалу перемогла "Газету по-українськи"

Команда вищої ліги футзалу перемогла "Газету по-українськи"

У зв'язку з вимушеним перенесенням матчу Чемпіонату України з футзалу серед жінок з дніпропетровською командою "Олімпік", столична "Біличанка-НПУ" провела товариський бліц-турнір з чоловічою командою "Газети по-українськи" і колективом першої ліги "Біличанкою ДЮСШ".

Турнір пройшов у форматі 2 тайми по 15 хвилин. Кожна команда зіграла по дві гри.

Перше протистояння - "Біличанка НПУ" з "Газетою по-українськи". Журналісти не втримали постійного натиску і пропустили 7 м'ячів, забивши лише два. Через 5 хвилин переможці вже починали гру проти своїх менших співвітчизниць. Команда вищої ліги обіграла суперниць з рахунком 7:0. Журналісти ж у свою чергу виграли у них з мінімальним рахунком 2:1.

Обидва колективи жінок грали у формі, яку їм у складі збірної країни подарувала федерація Республіки Іран під час нещодавнього товариського матчу.

- У такий спосіб дівчата "Біличанки" хотіли звернути увагу спортивного і футбольного керівництва України до стану справ в жіночому футзалі в нашій країні, до його успіхів і проблем, до проблем збірної країни, - каже головний тренер "Біличанки-НПУ" Володимир Колок. - У світі цей вид спорту розвивається дуже динамічно. Очікується включення його в програму Олімпійських ігор 2016 року.

Спортсменкам, які не раз представляли Україну на міжнародній арені хотілося, щоб жіночий футзал мав підтримку на державному рівні. Тоді Україна не втратить завойованих в останні роки позиції в світовому рейтингу.

Незвична форма, яку обрали "біличанки" — це нагадування про те, що навіть у мусульманських країнах, де начебто жінки не мають особливих прав, мають всі можливості для занять футзалом. Там розвитку цього виду спорту приділяють велику увагу, виділяють серйозні кошти. А у нас все тримається на голому ентузіазмі тренерів та гравців жіночих футбольних команд.

Зараз ви читаєте новину «Команда вищої ліги футзалу перемогла "Газету по-українськи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути