Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 18:38

Князь Монако Альбер ІІ допоміг Росії отримати Олімпіаду в Сочі

Князь Монако Альбер ІІ допоміг Росії отримати Олімпіаду в Сочі

Колишній радник князя Монако Альбера II (на фото) направив офіційну скаргу в Міжнародний олімпійський комітет, в якій говориться, що при виборі МОК місця проведення зимової Олімпіади-2014 мав місце конфлікт інтересів. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Роберт Ерінджер, який називає себе колишнім радником Альбера II з питань розвідки і безпеки, стверджує, що коли князь Монако, будучи членом Міжнародного олімпійського комітету, голосував за Сочі, він порушив тим самим етичний кодекс МОК, оскільки дозволив собі прийняти дорогі подарунки від Володимира Путіна (який у той момент був президентом Росії).

У Міжнародному олімпійському комітеті підтвердили отримання заяви від Ерінджера.

У письмовій заяві президенту МОК Жаку Рогге сказано, що в квітні 2006 року Альбер II прийняв допомогу Росії при організації експедиції на Північний полюс, після чого був почесним гостем на урочистому обіді в Кремлі.

"Після цієї експедиції князь Альбер прийняв від Росії розкішний подарунок, дачу з трьома спальнями, яка була побудована на його приватній фермі "Рок Агель", - йдеться в нотаріально завірених письмових свідченнях Ерінджера.

Ерінджер відзначає, що "Росія сплатила будівництво дачі і надала робітників" і що будівельні роботи почалися на початку 2007 року, тобто до сесії МОК у Гватемалі в липні того ж року, де Сочі був обраний місцем проведення Олімпіади-2014.

Після цього голосування Путін запросив Альбера II на широко розрекламовану рибаловлю, яка була сприйнята світовою пресою як знак подяки за підтримку, яку князь Монако надав олімпійській заявці Сочі". У заяві відзначається також, що князь Монако "розвинув тісні зв'язки з близьким другом Путіна сенатором Сергієм Пугачовим, відомим як "банкір Кремля".

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Князь Монако Альбер ІІ допоміг Росії отримати Олімпіаду в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути