пʼятниця, 21 червня 2019 11:59

Кличко отримав у 5 разів менше за Льюїса в знаменитому поєдинку 16 років тому

21 червня 2003-го в Лос-Анджелесі на знаменитій арені Staples Center пройшов поєдинок між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями WBC і IBO британцем Ленноксом Льюїсом і українцем Віталієм Кличком.

У своєму попередньому бою Леннокс нокаутував Майка Тайсона.. Віталій із листопада 2002-го займав позицію першого номера рейтингу WBC, але Всесвітня боксерська рада не вважала за потрібне надавати Кличкові статус офіційного претендента. Спочатку Віталій повинен був боксувати в андеркарті цього боксерського шоу, а саме провести 10-раундовий рейтинговий поєдинок із Седріком Босвелом.

Але не було щастя, так нещастя допомогло: 30 травня суперник Льюїса - Кірк Джонсон - отримав травму. Протягом 5-ти днів команда Джонсона приховувала цей факт від громадськості. І тільки за 16 днів до бою організатори в спішному порядку почали шукати заміну Кірку.

Автор: Еспресо.TV
  Бій Кличко - Лю\с став вкрай видовищним
Бій Кличко - Лю\с став вкрай видовищним

Промоутер боксерського вечора Гері Шоу запропонував виставити проти Льюїса українця. Седрік Босвел, у якого вже був підписаний контракт на бій із Віталієм, почав бунтувати, але гонорар у розмірі $15 тис. привів засмучені почуття Седріка у порядок. Віталій за цей бій заробив $1,4 млн. Гонорар Леннокса Льюїса склав $7 млн.

Цікаво, що боксерська громадськість Лоc-Анджелеса сприйняла зміну суперника з ентузіазмом. За 10 днів до бою на шоу було продано лише 4,5 тис. квитків, а після оголошення, що новим суперником Леннокса Льюїса стане перший номер рейтингу WBC Віталій Кличко, 10 тис. квитків було продано протягом 4х год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий російський боксер у кровавому бою зазнав нищівної поразки

На момент зупинки бою Віталій вів на картах усіх 3-х суддів 58:56, а коли прилетів після бою у Німеччину, німецькі фани спеціально до приїзду українця вивісили транспарант "Народний чемпіон".

Зараз ви читаєте новину «Кличко отримав у 5 разів менше за Льюїса в знаменитому поєдинку 16 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути