середа, 27 травня 2020 15:44

Кличко дочекався своїх чемпіонських поясів

Кличко дочекався своїх чемпіонських поясів
Кличко програв пояси 2015 року. Фото: Reuters

Легенді світового боксу Володимиру Кличку повернули всі чемпіонські пояси, які він втратив у бою з британцем Тайсоном Ф'юрі. Поразка рішенням суддів коштувала українцеві титулів за версіями WBA Super (Всесвітньої боксерської асоціації), IBF (Міжнародної боксерської федерації) і WBO (Всесвітньої боксерської організації).

Згідно з регламентом боксерських федерацій, під час поєдинку чемпіонські пояси перебувають у супервайзера, який після оголошення результату бою віддає їх старому або новому чемпіонові. Вночі 28 листопада 2015 року після завершення поєдинку "ремені" опинилися в Тайсона Ф'юрі. Але потім всі три світові боксерські організації замовили та надіслали британцеві нові, а українцеві повернули "його" пояси. Такий символічний крок федерацій був свого роду визнанням заслуг Володимира перед світовим професійним боксом. Про це пише mixsport.pro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко допомагає 57-річному Холіфілду повернутися в бокс

Уже 1 червня ці чемпіонські пояси з'являться в Києві, в музеї Кличків, який цього дня відзначить шестиріччя свого відкриття. Відвідувачі музею зможуть їх побачити після 10 червня, коли музей поновить свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко дочекався своїх чемпіонських поясів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути