неділя, 02 липня 2017 11:09

Клички одночасно зібрали всі титули

Клички одночасно зібрали всі титули
Віталій і Володимир Клички зібрали в сім'ї всі найпрестижніші пояси

2 липня 2011 року Володимир Кличко в німецькому Гамбузі переміг Девіда Хея. Українець до своїх титулів чемпіона світу за версіями IBF і WBO додав пояс WBA. Він до бою належав британцеві. Брати Клички здійснили свою мету - зібрали в сім'ї всі найпрестижніші пояси. Віталій тоді володів титулом WBC.

Поєдинок вийшов дуже напружений. У першій половині бою українцеві вдавалося діставати британця в основному джебами. Хей по декілька разів за раунд вибухав контратаками. В другій половині британець дещо уповільнився і Кличко мав очевидну перевагу. Усі судді віддали йому перемогу – 118:108, 117:109 і 116:110.

На післяматчевій прес-конференції Хей заявив, що перед боєм пошкодив мізинець і що це не дозволило йому виступити краще. Заява викликала багато критики на його адресу.

Спроби організувати поєдинок братів Кличків із Девідом Хеєм велися майже два роки. 2009-го британець підписав контракт на бій із Володимиром, але відмовився виходити на ринг, пославшись на травму спини. Пізніше він дав згоду зустрітися з Віталієм, однак несподівано підписав контракт на бій із тодішнім чемпіоном світу за версією WBA росіянином Миколою Валуєвим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко вперше став чемпіоном світу

Поєдинок став найбільш очікуваною подією останніх років у надважкому дивізіоні. Підсумковий гонорар обох боксерів склав по $ 25 млн.

Зараз ви читаєте новину «Клички одночасно зібрали всі титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути