середа, 01 серпня 2012 00:18

Китайська плавчиня стала дворазовою олімпійською чемпіонкою Лондона

Китайська плавчиня стала дворазовою олімпійською чемпіонкою Лондона
Фото: Reuters

В олімпійському фіналі на 200-метрівці комплексним плаванням перемогу здобула представниця збірної Китаю 16-річна Е Шівень, повідомляє офіційний сайт Ігор. Ця золота медаль стала для юної спортсменки вже другою нагородою найвищого гатунку на Іграх-2012.

Е Шівень показала на дистанції 200 метрів дві хвилини і 7,57 секунди і встановила новий олімпійський рекорд. Другий у цьому запливі стала австралійка Алісія Куттс (дві хвилини і 8,15 секунд), а бронзу виграла Кейтлін Леверенц із США (дві хвилини і 8,95 секунди).

Першу золоту медаль Е Шівень завоювала 28 липня. Тоді вона була кращою на дистанції 400 метрів комплексним плаванням. Китаянка встановила світовий рекорд, подолавши 400-метрівку за чотири хвилини і 28,43 секунди.

Пізніше виконавчий директор міжнародної Асоціації тренерів з плавання американець Джон Леонард назвав результат Е "тривожним" і запідозрив її у вживанні допінгу, проте Міжнародний олімпійський комітет став на захист спортсменки.

Зараз ви читаєте новину «Китайська плавчиня стала дворазовою олімпійською чемпіонкою Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути