середа, 06 лютого 2008 13:35

Китайці запросили Вітаса співати на Олімпійських іграх

Китайці запросили Вітаса співати на Олімпійських іграх

Національний олімпійський комітету Китаю рекомендував вищому керівництву країни привернути російського співака Вітаса як учасника офіційної культурної програми літніх Олімпійських ігор-2008.

Сувора китайська бюрократія вже поставила 19-й підпис з 24 необхідних. Очікується, що документ завізують у всіх відповідальних інстанціях до кінця лютого.

Китайська цензура свого часу заборонила в країні російську групу ТАТУ в епоху їх тріумфального ходу світом з хітом "AllThe ThingsShe Said", і головною іноземною поп-сенсациею у Китаї став Вітас. Його "Опера N2" привела жителів Піднебесної у культурологічний шок і за останні півтора роки розкручування перетворилася на місцеве надбання.

У міських парках Китаю ставлять бюсти Вітаса, а пісні, при виконання яких найбільш емоційні слухачі до цих пір непритомніють, розійшлися мільйонами копій на дисках і цитатами на рінгтонах.

Національний олімпійський комітет вирішив, що "Опера N2" повинна звучати на відкритті, закритті й інших церемоніях Олімпіади-2008 китайською мовою. За завданням місцевих парткомів уже написаний китайський текст. Вітас розучує тепер розписаний російськими буквами підрядковий переклад ієрогліфів.

Найбільша складність - переконливо відтворити складні для іноземця гортанні звуки, без яких будь-яка спроба імітації китайської мови приречена на провал.

При цьому готується запис ще і колективного гімну, присвяченого Олімпіаді. Передбачається, що окрім китайських артистів в "міжнародному хорі" звучатимуть зарубіжні зірки естради, опери, спорту і кіно, зокрема Селін Діон, Джекі Чан і Вітас.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Китайці запросили Вітаса співати на Олімпійських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути