неділя, 29 січня 2023 00:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай відреагував на рішення МОК щодо російських спортсменів

Китай підтримує повернення російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання.

Спортсмени з усього світу повинні користуватися рівними правами для участі у міжнародних змаганнях. Рішення про участь спортсменів має визначатися на основі їхніх спортивних результатів, без втручання політичних та військових факторів. Про це сказав представник Національного Олімпійського комітету Китаю, пише Xinhua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Запрошую пана Баха в Бахмут" ‒ Зеленський сказав про лицемірство президента МОК

За його словами, Китай дотримується принципу політичного нейтралітету в спорті та "виступає проти його політизації".

"Олімпійський комітет Китаю активно підтримуватиме ініціативи та рішення МОК і готовий надати платформу для всіх спортсменів, зокрема з РФ та Білорусі, щоб спільно захищати олімпійські цінності та єдність олімпійської сім'ї", — сказали у НОК Китаю.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт.

"Відсторонення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям і місії Олімпійської хартії. Окремі спортсмени не повинні зазнавати дискримінації шляхом виключення, навіть якщо країни перебувають у конфліктному стані", - сказав Бах.

Президент України Володимир Зеленський запросив Баха відвідати Бахмут, щоб переконатися у тому, що спорт не може залишатися нейтральним.

Зеленський опублікував фото українських спортсменів посеред розбомблених спортивних комплексів та стадіонів. "Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", – вказав Зеленський в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Китай відреагував на рішення МОК щодо російських спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути