вівторок, 08 жовтня 2013 12:22

Керівнику FARE в Україні погрожували після санкцій ФІФА

Керівнику FARE в Україні погрожували після санкцій ФІФА
Через доповідь FARE після матчу у Львові Україна отримала суворе покарання ФОТО: ua.championat.com

Боротьбою з неонацизмом маскують великий бізнес. Про йдеться у розслідуванні програми "Гроші".

Нагадаємо, збірну України покарали матчем без глядачів у Харкові (пізніше санкція була призупинена) та дискваліфікували "Львів-Арену" на п'ять років за прояви нацизму під час поєдинку Україна — Сан-Марино.

Ошелешені санкціями ФІФА львів'яни заговорили про рейдерську атаку на їх новенький стадіон. В його будівництво вбухали 250 мільйонів євро з бюджету.

"Це замовна річ, щодо "Львів-Арени" , - каже Тарас Павлів, активіст ультрас ФК "Карпати". - Напевно, скоро стадіон стане приватною структурою і хтось його просто забере".

Футбольні знавців переконують, що політика та спекуляції з нацизмом — це прикриття для великої гри на мільярди доларів.

"УЄФА та ФІФА основні прибутки отримують не від продажу квитків чи реклами на матчах, а від прав на телевізійні трансляції, - каже Тарас Кузьменко, активіст ультрас ФК "Динамо".

Тобто, чим популярніша збірна потрапить на мундіаль, тим більший прибуток отримає ФІФА.

"З цієї точки зору Англія набагато кращий варіант, ніж Україна. Навіть Польща виглядає краще", - продовжує Кузьменко.

Заборонені символи у Львові помітили активісти FARE. Це громадська організація, яка виступає за футбол без нацизму в Європі. Ця структура від імені ФІФА шукає нацизм на трибунах стадіонів. Саме через доповідь FARE так суворо покарали Україну.

Спеціалісти FARE самі вирішують, які символи, картинки та цифри поза грою. Керівник організації в Україні Павло Клименко заявив, що після дискваліфікації стадіону йому погрожують і старанно ховається від журналістів.

"Всі звинувачення ми розцінюємо, як спробу FARE підзаробити кошти, - каже Артем Худолеєв, активіст ультрас ФК "Динамо". - Не можна говорити, що вони насправді боряться з якимись глобальними проблемами. Вони просто змагаються за виділення коштів для свого фінансування."

Фанати переконані, що активісти, які годуються грантами, можуть спеціально засилати на трибуни провокаторів, фотографувати їх, а потім отримувати за це дивіденди.

Зараз ви читаєте новину «Керівнику FARE в Україні погрожували після санкцій ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути