Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 12:01

Як українки виступили у другому колі US Open

Як українки виступили у другому колі US Open
Світоліна пробилася до третього кола US Open. Фото: Xsport

Перша ракетка України Еліна Світоліна у другому колі US Open здолала 70-у ракетку світу, німкеню Татьяну Марію в двох сетах 6:2, 6:3.

Матч тривав 1 годину і 10 хвилин. За цей час українка жодного разу не подала навиліт при 2 подвійних помилках і реалізувала 5 брейк-пойнтів. У свою чергу, Марія зробила 5 ейсів, зробила 1 "подвійну" і зуміла взяти лише один гейм на прийомі.

У третьому колі турніру українка зіграє з 52-ю ракеткою світу Ван Цян, яка у другому колі US Open обіграла представницю Румунії Ірину-Камелію Біжу і тепер зіграє проти українки Еліни Світоліної. Матч закінчився з рахунком 6: 3, 6: 1.

Тенісистки провели на корті 1 годину і 21 хвилину. За цей час китаянка виконала 2 подачі навиліт, стільки ж разів помилилася при введенні м'яча в гру, а також реалізувала 6 брейк-поінтів. Її суперниця ейсів не подавала, допустила 4 "подвійні" і виграла 2 гейми на прийомі.

Раніше Еліна двічі зустрічалася з Ван Цян і обидва рази виходила переможницею. У 2017-му році українка обіграла свою суперницю в першому колі турніру в Індіан-Веллсі - 3:6, 6:3, 7:6. А на старті 2018-го здолала її на змаганнях в Дубаї - 6:1, 5:7, 6:2.

Ще одна українська тенісистка Ангеліна Калініна у 2-му колі US Open ледь не створила сенсацію в поєдинку проти третьої ракетки світу Слоан Стівенс. 134 номер рейтингу WTA виграла перший сет, але поступилася з рахунком 6:4, 5:7, 2:6.

Матч на центральному корті тривав 2 години і 47 хвилин. За цей час українка 4 рази подала навиліт, допустила 6 подвійних помилок і реалізувала 5 брей-пойнтів. У свою чергу, американка зробила 2 ейси, зробила 2 "подвійні" і виграла 7 геймів на прийомі.

Відзначимо, що в другому сеті Калініна поступалася з рахунком 0:3, але зуміла зрівняти його - 5:5. Однак американка все ж забрала два вирішальних гейми і, відповідно, сет. У третій партії в українки вийшло боротися тільки в перших двох геймах - 1:1, після чого американка захопила лідерство і порадувала публіку, яка несамовито вболівала за неї протягом всього матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українки стартували на US Open

Чинна чемпіонка турніру Стівенс продовжить захист титулу матчем проти Вікторії Азаренко.

Зараз ви читаєте новину «Як українки виступили у другому колі US Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути