Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 20:11

Як Україна протистояла Італії - історія зустрічей

У середу, 10 жовтня., відбудеться товариський матч між збірними Італії та України. Початок – о 21:45.

Баланс зустрічей української національної команди з італійцями є негативним. "Синьо-жовті" лише одного разу зуміли звести до нічиєї поєдинок проти апеннінців, а ще 6 матчів програли.

Напередодні 8 поєдинку збірних Італії та України в Генуї пригадуємо історію взаємин двох національних команд.

Вперше шляхи "синьо-жовтих" і "адзуррі" перетнулися навесні 1995 року в рамках відбору до Євро-96. Італійська збірна під орудою генія тактики Арріго Саккі приїхала екзаменувати команду України на київському Республіканському. Нав'язати боротьбу збірна майбутнього президента ФФУ Анатолія Конькова не змогла. Українці пропустили двічі ще до перерви: у ворота Тяпушкіна забивали Аттіліо Ломбардо та Джанфранко Дзола. Аргументів у відповідь атака в незвичному складі досвідченого Леоненка та юного Шевченка надати не змогла.

Євро-1996, кваліфікація, група D

Україна – Італія – 0:2

Голи: Ломбардо, 11, Дзола, 37

Поєдинок у Барі розпочався для українців непогано. На 18-й хвилині дніпровець Полунін відкрив рахунок і подарував надію на прийнятний результат для уболівальників "синьо-жовтих". Проте, далі матч перетворився на бенефіс донедавна тренера київського Арсенала Фабріціо Раванеллі. Сивочолий форвард забив двічі, а довершив звитягу італійців легендарний Паоло Мальдіні. Ця зустріч є особливою мінімум для керманича Олександрії Володимира Шарана, який на Сан-Нікола провів свій єдиний матч у футболці національної збірної.

Євро-1996, кваліфікація, група D

Італія – Україна – 3:1

Голи: Раванеллі, 21, 48, Мальдіні, 53 – Полунін, 18

Наступне побачення суперників сталося майже за 11 років. Збірні Італії та України вирішили зіграти спаринг перед ЧС-2006 – дебютним Мундіалем для збірної України. "Синьо-жовті" під керівництвом Блохіна гідно виглядали, а підсумковий результат 0:0 проти монстрів на кшталт Пірло та Луки Тоні вселяв оптимізм напередодні дуелі з іспанцями в стартовому матчі чемпіонату світу.

Товариський матч

Італія – Україна – 0:0

Той матч українці зрештою розгромно програли, але зуміли вийти з групи, та після перемоги над швейцарцями в 1/8 фіналу потрапили під італійський каток у чвертьфіналі. Ліппі розібрав на мікродеталі тактичні побудови української збірної і зумів донести до своїх хлопців, як треба грати проти вискочок зі Східної Європи. Україна не за грою розгромно поступилася (0:3), але серця фанатів може втішати те, що програли "синьо-жовті" майбутньому тріумфатору турніру.

КС-2006, 1/4 фіналу

Італія – Україна – 3:0

Голи: Дзамбротта, 6, Тоні, 59, 69

Шанс взяти реванш Блохін і Co отримали дуже швидко. Вже восени 2006-го обидві збірні взяли старт у відборі до чемпіонати Європи-2008. У поєдинку на римському Олімпіко захист "синьо-жовтих" довго тримався, але зрештою пропустив двічі – Оддо реалізував пенальті на 71-й хвилині, а ще за 8 хвилин свій черговий гол забив Тоні.

Євро-2008, кваліфікація, група B

Італія – Україна – 2:0

Голи: Оддо, 71 (пенальті), Тоні, 79

Не вдалося перемогти українській збірній і в другому матчі. Цього разу солював легенда Удінезе Антоніо Ді Натале. На його дубль національна команда України відповіла лише одним забитим м'ячем Шевченка. Як наслідок, чергова поразка й "синьо-жовті" у своїй кваліфікаційній групі пропустили вперед не лише фаворитів італійців і французів, а й відвертого середняка збірну Шотландії.

Євро-2008, кваліфікація, група B

Україна – Італія – 1:2

Голи: Шевченко, 71 – Ді Натале, 41, 77

Остання до сьогодні зустріч українців із італійцями відбулася в березні 2011 року на Олімпійському в Києві. Збірна України в рамках підготовки до домашнього Єврофоруму щосили "катала" товарняки з топовими збірними, тому візит "Скуадри Адзурри" під керівництвом Чезаре Пранделлі був доречним. "Синьо-жовті" виглядали гідно на фоні майбутнього фіналіста Євро, але знову програли. Італійці забили по голу в кожному з таймів, а команді Калітвінцева не допомогло навіть вилучення Давіде Асторі. Про це інформує Футбол 24.

Товариський матч

Україна – Італія – 0:2

Голи: Россі, 27, Матрі, 81

Вилучення: Асторі, 74

Історія протистоянь:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін розповів, чого Україні чекати від матчу з Італією

Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Як Україна протистояла Італії - історія зустрічей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути