субота, 02 березня 2019 17:00

Його називають новим Шевченком. Що потрібно знати про відкриття цього сезону в Серії А Кшиштофа Пйонтека

Його називають новим Шевченком. Що потрібно знати про відкриття цього сезону в Серії А Кшиштофа Пйонтека
У гонці бомбардирів Серії А Пйонтек відстає від Роналдо всього на один м'яч .Фото:Sportbox

23 річний поляк Кшиштоф Пйонтек зимою змінив " Дженоа" на " Мілан". Сума трансферу склала 35 мільйонів євро. У 7 матчах за нову команду Пйонтек забив 7 голів. До цього забив 13 м'ячів за "Дженоа" у 20 матчах цього сезону. Це дуже гарний показник для форварда.

Починав свою кар'єру Пйонтек в команді із свого рідного міста "Лехії". Потім перейшов до Загламбе Люблін, де дебютував в "Екстракласі". У 2016 році перейшов до " Краковії", звідки у 2018 році перебрався до італійського "Дженоа" за 4. 5 мільйонів євро.

" Всім сьогоднішнім кращим бомбардирам " Екстракласи" за тридцять років. Це багато в чому пояснює реалії польського футболу. Кращі молоді гравці їдуть до більше сильніших чемпіонатів. Клуби їм не перечать в цьому. Навпаки, намагаються заробити на переходах гравців. Польська футбольна агенція " Фабрика футболу" має дуже серйозні зв'язки в Італії. Особливо на рівні середняків. Тому абсолютно не дивно, що Пйонтек потрапив до Італії – каже 38 річний директор польської футбольної агенції "Footbal Revolution" Міхал Глінскі".

Пйонтек потрапив до Італії завдяки зв'язкам агентів


Проблема забивного форварда для " Мілану" є актуальною вже не один сезон. Останнім забивним форвардом був наш Андрій Шевченко. Керівництво "Мілану" пробувало різні варіанти, але кожен із нападників не міг себе показати на " Сан – Сіро".


"Власне, в Італії ще не вирішили, на кого схожий Пйонтек — Шевченка, Марко Ван Бастена чи Філіппо Індзагі. – каже оглядач заружібного футболу сайту "ua-football.com" Леон Вургафт. - З українцем його поріднюють надзвичайна скромність та зосередженість на футболі. Його абсолютно не цікавлять піар, імідж, модні вечірки. Він правильно харчується, чимало працює над фізичною формою, заявляє, що не грає у відеоігри, оскільки вони втомлюють, а за два дні до матчу вмикає режим повного відпочинку. До того ж, у штрафному майданчику він вміє все — замкнути в один дотик з незручної позиції, прибрати захисника і покласти в кут, впоратися з воротарем. Згідно зі словами головного тренера "Мілану" Дженнаро Гаттузо, він живе для голу і впевнений, що заб'є що матчу, з будь-якої позиції та будь-якому супернику. А поєднання всіх вищезгаданих чеснот обіцяють чудову кар'єру".

Італії ще не вирішили, на кого схожий Пйонтек — Шевченка, Марко Ван Бастена чи Філіппо Індзагі


Чи зможе Пйонтек стати новим Шевченком для " Мілана"? Досягти таких великих успіхів у футболі? Відповіді поки давати дуже рано.


Шевченко значно кращий за нього за межами штрафного майданчика. Поляк майже не здатний протягнути м'яч на 15-20 метрів, не так ефективно допомагає півзахисникам в глибині поля. Гаттузо також розповідає про те, що на тренуваннях Кшиштоф нудьгує, чекаючи лише на матчі. А це у майбутньому може завадити. До того ж, Шевченко приєднався до команди чемпіонів, Пйонтек змушений тягнути кризову команду нагору. Та й головне випробування — рутиною, другим сезоном — ще попереду. Тому зарано робити висновки – підсумовує Вургафт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кшиштоф Пйонтек знову приніс перемогу "Мілану

Кшиштоф Пйонтек забив в цьому сезоні 18 м'ячів в чемпіонаті Італії

Зараз ви читаєте новину «Його називають новим Шевченком. Що потрібно знати про відкриття цього сезону в Серії А Кшиштофа Пйонтека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути