Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2012 11:52

Відомого радянського фігуриста підозрюють у сексуальних домаганнях

Відомого радянського фігуриста підозрюють у сексуальних домаганнях
Сретенський зберіг російський паспорт. Фото: ria.ru

Колишній радянський фігурист Генріх Сретенський, який живе в США, був затриманий у вівторок, 4 вересня, за підозрою в сексуальних домаганнях. Про це 5 вересня повідомляє Associated Press.

50-річний Сретенський був затриманий на території штату Меріленд, де він проживає і працює тренером з фігурного катання. Незабаром його екстрадують в штат Нью-Йорк для участі в судових слуханнях.

Сретенського, за даними NBC, підозрюють у причетності до інциденту, що стався у вересні 2011 року в Лейк-Плейсіді, штат Нью-Йорк (у цьому місті знаходиться один з центрів підготовки фігуристів). За словами адвоката тренера, йдеться про звинувачення в дотику до людини без його згоди і в злочинах сексуального характеру першого і третього ступеню. Ім'я позивача, а також його (її) вік не повідомляється.

Фігурист наполягає на своїй невинності і має намір відстоювати свою правоту в суді. Дружина Сретенського повідомила, що учні фігуриста виступають на підтримку тренера.

Генріх Сретенський виступав в танцях на льоду в парі з Наталією Анненко. Фігуристи брали участь в Олімпійських іграх 1988 року в Калгарі і посіли четверте місце. У тому ж році вони посіли друге місце на європейській першості. На світових чемпіонатах Сретенський разом зі своєю партнеркою двічі посідав четверте місце.

З 1989 року Сретенський брав участь в декількох шоу "Зірки на льоду". В даний час фігурист викладає у школі фігурного катання Gardens Ice House в місті Лорел (Laurel) штату Меріленд.

За даними ІТАР-ТАРС, Сретенський, хоча і живе в США, зберіг російське громадянство. Агентство також відзначає, що адвокат фігуриста не знав про цей факт.

Зараз ви читаєте новину «Відомого радянського фігуриста підозрюють у сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути