Ексклюзиви
неділя, 13 вересня 2015 10:56

Італійська тенісистка виграла US Open і оголосила про завершення кар'єри

Італійська тенісистка виграла US Open і оголосила про завершення кар'єри
Пеннетта вперше в кар'єрі виграла турнір "Великого шолома". Фото: reuters.com

Італійська тенісистка Флавія Пеннетта обіграла співвітчизницю Роберту Вінчі в фіналі Відкритого чемпіонату США і вперше в кар'єрі здобула перемогу на турнірі серії "Великого шолома".

Матч тривав 1 годину 33 хвилини і завершився в двох сетах - 7:6 (7:4), 6:2. На шляху до фіналу 33-річна Пеннетта обіграла австралійку Ярмілу Гайдошову, румунку Моніку Нікулеску, чешку Петру Цетковську, австралійку Саманту Стосут і чешку Петру Квітову. Відразу після перемоги вона оголосила про завершення кар'єри після закінчення сезону.

Це 11-та перемога італійки на турнірах WTA в одиночному розряді і перша на турнірах серії "Великого шолома". Раніше італійки на US Open не перемагали. Рекорд за кількістю виграних Відкритих чемпіонатів США належить американкам Кріс Еверт і Серені Вільямс, які перемагали на US Open по шість разів.

У чоловічому фіналі в неділю зустрінуться серб Новак Джокович і швейцарець Роджер Федерер. US Open за традицією є останнім турніром серії "Великого шолома" в році.

Зараз ви читаєте новину «Італійська тенісистка виграла US Open і оголосила про завершення кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути