Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 11:36

Італійський тренер очолив "Зеніт" - La Gazzetta Dello Sport

Італійський тренер очолив "Зеніт" - La Gazzetta Dello Sport

Італійська газета La Gazzetta Dello Sport написала, що колишній головний тренер римської "Роми" Лучано Спаллетті підписав контракт з пітерським "Зенітом", за яким Спаллетті буде отримувати чотири мільйони євро на рік. Про це повідомляє Tuttomercatoweb. За даними видання, підписання угоди відбулося ще на початку жовтня 2009 року.

Спаллетті очолить "Зеніт" після закінчення сезону-2009. При цьому в італійського тренера є право розірвати угоду, якщо пітерський клуб не займе в чемпіонаті Росії місце в першій трійці, що дозволяє виступати в Лізі чемпіонів.

Контракт Спаллетті з "Зенітом", за даними La Gazzetta Dello Sport, підписано на термін до кінця 2011 року з правом продовження ще на один рік.

За інформацією італійського інтернет-видання ITA Sport Press, угода Спаллетті з пітерським клубом ще не підписана, проте сторони знаходяться "на крок" від укладення контракту. За даними ITA Sport Press, мова йде про контракт на два роки із зарплатою 1,8 мільйона євро на рік. Видання відзначає, що Спаллетті має намір купити в "Зеніт" двох форвардів - румуна Адріана Муту з "Фіорентини" та Вінченцо Яквінту з "Ювентуса".

"Зеніт" залишився без головного тренера на початку серпня, коли після низки невдалих матчів з цієї посади було звільнено голландця Діка Адвоката. Виконуючим обов"язки наставника призначили Анатолія Давидова. 2 жовтня ЗМІ написали, що Спаллетті прилетів до Санкт-Петербурга для підписання контракту з "Зенітом", а 3 жовтня Давидов був затверджений на посаді наставника пітерців.

За чотири тури до кінця чемпіонату Росії 2009 року "Зеніт" з 47-ма очками займає третє місце. Відрив пітерців від ФК "Москви", яка займає четверте місце, складає три очки. Від московського "Спартака", який знаходиться на другій позиції, "Зеніт" відстає на п"ять очок.

Спаллетті, який вважається одним з найкращих тренерів Італії, очолював "Рому" з 2005 по 2009 рік. Під керівництвом Спаллетті римляни двічі вигравали Кубок Італії - в сезоні-2006/07 і в сезоні-2007/08.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Італійський тренер очолив "Зеніт" - La Gazzetta Dello Sport». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути