вівторок, 17 листопада 2020 11:09

Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"

Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"
Пару форвардів тоді складали легіонери Шевченко – Воронін. Фото EPA-UPG

17 листопада 2004 року збірна України виграла ключовий матч відбору на Кубок світу-2006. У гостях наша збірна перемогла команду Туреччини – 3:0. 2 голи забив Андрій Шевченко, що стало додатковим чинником для визначення переможця "Золотого м'яча-2004", який того року виграв форвард "Мілана". Блохін вважав цю гру найкращою в своїй тренерській кар'єрі.

У другій європейській групі чотири команди претендували на путівку до Німеччини – Україна, Туреччина, Данія і чемпіон Європи Греція. Матч в Стамбулі був одним із вирішальних.

Українська команда забила гол на початку зустрічі. Воронін пройшов флангом і віддав пас у центр. Шевченко до м'яча не дістався, але він ліг точно на ногу Олегу Гусєву, який влучив у порожній кут – 0:1.

Рикун повторив свій фокус на 89-й хв. Одним обманним рухом він пошив у дурні двох захисників Туреччини

На 17-й хв. той же Воронін дав пас на хід Шевченкові. Андрій увійшов у карний майданчик і пробив у дальній кут воріт Рюшту – 0:2.

Рахунок міг бути непристойним уже на 35-й хв. Андрій Воронін отримав пас від Шевченка, обвів воротаря і бив лівою в порожні ворота, але влучив у поперечку.

У другій половині гри Україна продовжувала ловити Туреччину на контратаках. Шевченко згаяв блискучий пас Рикуна, який одним дотиком перекинув м'яч через захисника, а другим відправив Шевченка сам на сам із Рюшту.

Олександр повторив свій фокус на 89-й хв. Одним обманним рухом він пошив у дурні двох захисників Туреччини, вийшов сам на сам із Рюшту й скинув м'яч під удар Шевченку – 0:3.

Україна стала лідером групи й наступного року напряму виборола путівку на Мундіаль.

"Блохін має рацію, – згадує Мирон Маркевич. – У тому відборі ми мали багато гарних матчів, але виїзний проти Туреччини – безумовно, найкращий. Особливо мені сподобався Олександр Рикун. Це, мабуть, теж був його найкращий матч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України зазнала найбільшої поразки в історії

На Кубку світу 2006 в Німеччині збірна України дійшла до чвертьфіналу, де поступилася майбутньому чемпіону – Італії.

Зараз ви читаєте новину «Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути