четвер, 28 травня 2009 10:58

Іспанія більше за всіх перемагала в Лізі Чемпіонів

Іспанія більше за всіх перемагала в Лізі Чемпіонів

Іспанія стала найуспішнішою країною в історії Кубка європейських чемпіонів після того, як "Барселона" відсвяткувала тріумф в римському фіналі Ліги чемпіонів УЄФА. Каталонці переграли "Манчестер Юнайтед" з рахунком 2:0, що в 12-й раз принесло головний клубний трофей Європи представникам "Прімери".

До сьогоднішнього дня перше місце ділили Англія, Іспанія та Італія, чиї клуби завойовували Кубок європейських чемпіонів по 11 разів, проте перемога "Барселони" вивела Іспанію в одноосібні лідери. Четверту позицію з шістьма трофеями займають Німеччина та Нідерланди, притому що німецькі клуби змагалися у фіналі тринадцять разів, а голландські лише вісім. На шостій сходинці розташувалася Португалія, чиї "Бенфіка" і "Порту" вигравали кубок двічі.

З представників інших країн ніхто не завойовував головний клубний трофей Європи більше одного разу. П"ять разів у фіналі поступалися команми з Франції, і лише "Олімпіку" в 1993 році вдалося порушити цю тенденцію. По одній перемозі на рахунку колишньої Югославії ("Црвена Звєзда", 1991), Шотландії ("Селтік", 1967) і Румунії ("Стяуа", 1986). Клуби з Бельгії ("Брюгге", 1978), Греції ("Панатінаїкос", 1971) і Швеції ("Мальме", 1979) по одному разу виходили у фінал, але успіху не досягали.

Мадридський "Реал" залишився найтитулованішим клубом в історії Кубка європейських чемпіонів - цей почесний трофей мадридці завойовували дев"ять разів. На два титули менше в активі "Мілана". "Ліверпуль" вигравав Кубок чемпіонів п"ять разів, що на одну перемогу більше, ніж у "Аякса" та "Баварії". "Барселона" ж наздогнала "МЮ" і має тепер в своєму активі три Кубки європейських чемпіонів.

Історія Кубка європейських чемпіонів

За матеріалами UEFA, Турнир
Зараз ви читаєте новину «Іспанія більше за всіх перемагала в Лізі Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути