Ексклюзиви
неділя, 22 лютого 2009 13:32

Іспанець став найкращим баскетболістом Європи

Іспанець став найкращим баскетболістом Європи

Найкращим гравцем Європи-2008 визнаний центровий "Лос-Анджелес Лейкерс" і збірної Іспанії Пау Газоль, повідомляє офіційний сайт Fiba-europe. Минулого року при безпосередній участі цього баскетболіста каліфорнійський клуб дійшов до фіналу плей-офф НБА, а національна команда завоювала срібло пекінської Олімпіади. При цьому Газоль став одним з найкращих гравців фінального поєдинку США - Іспанія, набравши 21 очко і зробивши 6 підборів.

"Саме зараз Пау вступає в найкращі роки своєї кар"єри, - підкреслив генеральний секретар Fiba-europe Нар Занолін. - Він є одним з найкращих гравців світу, і ми будемо раді побачити його у вересні на чемпіонаті Європи в Польщі".

Друге місце в підсумковій таблиці, що враховує результати голосування як бюро експертів Fiba-europe, так і уболівальників зі всього Старого Світу, зайняв ще один срібний призер Олімпіади-2008 - захисник "Портленда" Руді Фернандес. Третім став форвард "Далласа" і збірної Німеччини Дірк Новіцкі, а четвертим - литовський форвард ЦСКА Рамунас Шишкаускас. Попередній володар титулу і MVP чемпіонату Європи-2007 росіянин Андрій Кириленко цього разу став лише сьомим.

Найкращою баскетболісткою Європи за підсумками 2008 року була визнана центрова катеринбурзького УГМК Марія Степанова. Для росіянки цей титул став третім за останні чотири роки, а в 2007 році він дістався Анете Екабсоне.

За матеріалами sport-express, sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Іспанець став найкращим баскетболістом Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути