четвер, 26 лютого 2009 16:45

Ісинбаєва побила рекорд. На цей раз рекламний

Ісинбаєва побила рекорд. На цей раз рекламний

Дворазова олімпійська чемпіонка в стрибках з жердиною Олена Ісинбаєва підписала рекордний для легкоатлетів спонсорський контракт з китайською мережею магазинів спортивного одягу Li Ning. За неофіційною інформацією, російська спортсменка отримуватиме по півтори мільйони доларів щорічно протягом п"яти років, повідомляє lenta.ru з посиланням на Reuters.

Компанія Li Ning вже підтвердила факт підписання контракту з Ісинбаєвою, а офіційна угода буде оформлена 2 лютого в Пекіні. Li Ning є спонсором багатьох відомих спортсменів, зокрема американських баскетболістів Шакіла О"Ніла і Берона Девіса.

Засновником Li Ning є китайський гімнаст Лі Нін, який на олімпіаді 1984 року в Лос-Анджелесі завоював три золоті медалі. Лі Нін в 2008 році взяв участь в церемонії відкриття Олімпійських ігор в Пекіні, і саме він запалив вогонь Олімпіади.

Довідка від "Gazeta.ua":

Олена Гаджиївна Ісинбаєва (3 червня 1982, Волгоград) - російська стрибунка із жердиною, заслужений майстер спорту Росії. Олімпійська чемпіонка 2004, 2008 років, володарка 26-і світових рекордів у стрибках із жердиною серед жінок.

22 липня 2005 року на змаганнях у Лондоні вперше в історії підкорила висоту 5 метрів.

За даними на 30.07.2008 спортсменка проживає у Монако.

У 2006 році Олені Ісинбаєвій було присвоєно звання "Почесний громадянин Донецька".

30 липня 2008 року на черговому етапі серії Супер Гран-прі в Монако встановила свій черговий світовий рекорд - 5,04 метри, що на один сантиметр більше ніж колишній рекорд. З приводу свого досягнення спортсменка сказала: "Я живу в Монако. Це були мої перші змагання на рідному стадіоні, що не могло не мотивувати мене" .

18 серпня 2008 року на Олімпійських іграх у Пекіні вона виграла золоту медаль послідовно в спробах спочатку встановивши олімпійський (4,95 метри) і потім світовий (5,05 метри) рекорди.

Зараз ви читаєте новину «Ісинбаєва побила рекорд. На цей раз рекламний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути