Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 00:24

Хоменко виграв перший матч зі збірною України

Хоменко виграв перший матч зі збірною України

Анатолій Хоменко здобуває свою першу перемогу на посаді головного тренера збірної України з хокею. Етап Єврочеленджу в румунському місті Меркуря-Чук наша команда розпочала з перемоги на Угорщиною.

Дебют Анатолія Хоменка на новій посаді міг відкластися. Збірна України могла взагалі не прилетіти до Румунії на Єврочелендж. Виліт літака з аеропорту Бориспіль постійно відкладався. За офіційною інформацією авіакомпанії, яка обслуговувала рейс Київ-Бухарест, через туман в столиці Румунії. Хоча інші борти благополучно здійснювали посадку в Бухаресті з максимальною затримкою в 2 години.

І все-таки скандалу вдалося уникнути. Після втручання керівництва країни авіакомпанія надала інший літак, яким хокейна збірна дісталась Бухаресту опівночі після 9-годинного очікування в аеропроту Бориспіль. Попереду був 5-годинний марш-кидок автобусом до Трансильванії в гірське містечко Меркуря-Чук. До тризіркового готелю Hunguest Hotel Feny? наша делегація дісталась вже зранку в день першого матчу.

"Труднощі роблять нас сильнішими"- згадались мені напередодні гри України — Угорщина слова капітана "Донбасу-2" Артема Бондарєва, коли хлопці нарешті дістались Румунії. Попри те, що за останню добу гравці мали лише кілька годин сну, мотивації їм на цей турнір не бракувало. Коли як не зараз можна заявити про себе новому тренеру, адже у більшості нинішних збірників це може бути ледь не єдиний шанс проявити себе. До чемпіонату світу в Словенії на нашу національну команду чекає лише один турнір — у лютому 2012 домашній Єврочелендж на який точно приїдуть всі найсильніші з "Донбаса", "Сокола" та "Беркута".

Угорці теж до Меркурі-Чук привезли не оптимальний склад. Канадський наставник мадярів Кевін Прімю не дорахувався гравців найсильнішого місцевого клубу "Альба Волан" з авсрійської ліги. Поразка у стартомову матчі Єврочеленджа від поляків 1:6 показала, що з хокейним резервом в угорців не все гаразд. Хоча матч з українцями вони почали активніше.

Поки наші через відомі вже проблеми входили в гру, угорці рахунок відкрили, реалізувавши першу в матчі більшість. Коли наймолодший гравець нашої збірної 19-річний Павло Таран відпочивав на лаві оштрафованих, шайба чи то від ключки чи від ковзана Нікандроша Галаніса з п'ятака влетіла у ворота Михайла Балабана.

Протести новоспеченого капітана збірної України Юрія Наваренка результату не дали. Судді, одним з яких був наш Олег Лускань, зарахували взяття воріт. Та ще до перерви українці відігрались. Спрацювала перша ланка "Донбаса-2". Анрій Міхнов закінчив атаку за участю Артема Бондарєва та Євгена Пастуха — 1:1.

Попри зрозумілу втому, українці вже в другому періоді виглядали зігранішими за суперника, однак несподівано закинули угорці. Шайба рикошетом під ключки Балаша Шомоді влетіла у ворота після кидка від синьої лінії Тамаша Пожгая. Свою перевагу в грі українці почали реалізовувати вже в третьому періоді на другій хвилині якого наші рахунок зрівняли.

Надаючий "Сокола" Віталій Кириченко закинув свою першу шайбу за збірну підставивши ключку після передачі гравця із російської ВХЛ Шаміля Рамазанова - 2:2. Перемогу українцям забезпечила перша ланка нападу. У більшості Євген Пастух та Андрій Міхнов розіграли комбінацію як на тренуванні і Артему Бондарєву, який чатував на дальній стійці, залишалось з метра влучити вже у порожній кут воріт угорців - 3:2.

Могла команда Анатолія Хоменка виграти і переконливіше. Коли угорці змінили воротаря на шостого польового гравця українці двічі виходили на порожні ворота суперника. Але в одному випадку суддя зафіксував офсайд, а в іншому Шаміль Рамазанов не влучив у рамку.

Однак навіть перемога з мінімальним рахунком виглядає як подвиг згадуючи як наша збірна діставалась до місця провдення турніру. Наступний матч українці зіграють у п'ятницю проти збірної Польщі, яка виграла вже два матчі на турнірі, обігравши угорців - 6:1 та румунів - 3:2.

Угорщина - Україна - 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Шайби: 1:0. Галаніс (5:12 - більш.), 1:1. Міхнов (Пастух, Бондарєв, 15:12), 2:1. Шомоді (Пожгай, 27:59), 2:2. Кириченко (Рамазанов, 41:16), 2:3. Бондарєв (Пастух, Міхнов, 49:43 - більш).

Воротарі: Будай - Балабан

Штраф : 6 -16

Кидки: 19 (3+10+6) + 36 (15+13+8)

Зараз ви читаєте новину «Хоменко виграв перший матч зі збірною України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути