пʼятниця, 07 вересня 2012 09:20

ХК "Донбас" дебютував з перемоги в КХЛ

ХК "Донбас" дебютував з перемоги в КХЛ
"Донбас" переграв "Слован" на виїзді ФОТО: hcdonbass.com

Хокейний клуб "Донбас" дебютував у Континентальній хокейній лізі з перемоги в гостях над братиславським "Слованом" з рахунком 4:2.

Вже на другій хвилині матчу прикра помилка голкіпера донеччан Еріка Ерсберга, який не зміг зафіксувати шайбу після кидка Сігалетта, призвела до того, що Кітнар відкрив рахунок у матчі. Через чверть години Євгену Бєлухіну, який закинув дебютну шайбу "Донбасу" в КХЛ, вдалося відновити паритет після вдалих дій на п'ятаку перед воротами, але на самому початку другого періоду Бакошу знову вдалося вивести господарів майданчика вперед.

Незважаючи на завзятість суперників і тиск трибун, підопічним Юліуса Шуплера вдалося впоратися з собою, і продовжуючи нагнітати обстановку біля воріт суперника, гості досягли свого. Спочатку Яні Туппурайнен реалізував чисельну перевагу, а на початку третьої двадцятихвилинки Ярослав Обшут потужним кидком від синьої лінії вперше вивів "Донбас" вперед у цьому матчі.

Втомлені гравці "Слована", які все ще намагалися врятувати матч, були остаточно зломлені після випаду Кашпара, прохід якого точним кидком завершив Петтерссон.

Записавши перші три бали в турнірний залік Конференції "Захід", донеччани вирушають до Москви, де 8 вересня проведуть другий поєдинок у рамках регулярного чемпіонату КХЛ. Суперником українського клубу стане один з найіменитіших клубів КХЛ - московський ЦСКА.

"Донбас" виступає в дивізіоні Боброва західної конференції КХЛ в компанії з московським і ризьким "Динамо", пітерським СКА, чеховським "Вітязем", братиславським "Слованом" і празьким "Левом".

"Слован" (Братислава) - "Донбас" (Донецьк) - 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Шайби: 1:0. Кітнар - 01:06, 1:1. Бєлухін (Піларж) - 16:47, 2:1. Бакош (Ліпьянський) - 23:06, 2:2. Туппурайнен (Кііскінен, Віртанен) - 39:32-біл., 2:3. Обшут (Туппурайнен) - 43:08, 2:4. Петтерссон (Кашпар) - 55:42

"Донбас": Ерсберг. Пуйстола-Вілсон, Туппурайнен-Віртанен-Кііскінен, Подхрадскі-Обшут, Петтерсон-Недорост-Кашпар, Бартуліс-Піларж, Дадонов-Бєлухін-Квітченко, Шалімов-Варламов-Соловйов, Сільницький.

Зараз ви читаєте новину «ХК "Донбас" дебютував з перемоги в КХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути