понеділок, 09 червня 2008 10:58

Хітцфельд назвав себе наполовину швейцарцем

Після закінчення Євро-2008 Оттмар Хітцфельд почне працювати зі збірною Швейцарії, вперше в своїй кар"єрі очоливши національну команду.

Хітцфельд двічі приводив свої клуби до перемог у Лізі чемпіонів УЄФА, але зараз 59-річний фахівець пильно спостерігає за діями своїх майбутніх підопічних з трибун. При цьому наставник також стежить за збірною Німеччини, що природно для будь-якого німця.

- Напруга на цьому прекрасному турнірі наростає, адже змагаються найкращі європейські збірні, - повідав колишній рульовій мюнхенській "Баварії" і дортмундської "Борусії". - Звичайно ж, я стежитиму за своєю новою командою - збірною Швейцарії. Коли спостерігаєш за перипетіями подій з трибун, знаходишся далеко від дому і можеш розслабитися. Можна дозволити собі стежити за грою не тільки очима тренера, але і рядового футбольного вболівальника. Можна одночасно насолоджуватися тактикою і індивідуальною майстерністю таких гравців як Кріштіану Роналду, Франк Рібері і, мабуть, Транквілло Барнетта.

- Я народився в Лорраху, який знаходиться всього в одному кілометрі від швейцарського кордону, так що я з дитинства ставлюся до цієї країни з особливими почуттями, - пояснив наставник. - Я грав і тренував у Швейцарії впродовж 17 років. Саме тому мене так багато пов"язує з цією країною. Чесно зізнатися, я себе вважаю наполовину швейцарцем. Я завжди подумував спробувати себе на тренерському терені біля керма збірної Німеччини або Швейцарії, тому я з нетерпінням чекаю вступу на свою нову посаду.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Хітцфельд назвав себе наполовину швейцарцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути