вівторок, 27 листопада 2007 09:28

Хіддінк може не продовжити контракт з Російським футбольним союзом

Головний тренер збірної Росії Гуус Хіддінк не продовжив контракт з РФС, не дивлячись на власну усну заяву про те, що він готовий продовжувати роботу з командою і боротися за місце у фінальній частині ЧМ-2010.

Хіддінк висунув додаткові умови, які повинні бути виконані перед підписанням угоди. Зокрема, йдеться про будівництво тренувального центру для збірної, нового офісу для РФС і решти речей, що мають відношення до розвитку інфраструктури російського футболу.

Агент тренера Кіс ван Ньювенхейзен відмовився уточнювати, по яких саме пунктам контракту виникли спірні питання, але підкреслив, що він відправив вже декілька листів керівництву РФС з проханням про переговори, але ці послання залишилися без відповіді. Ван Ньювенхейзен стверджує, що Гуус Хіддінк здивований ситуацією, що склалася. Агент підкреслив, що англійські журналісти вже цікавилися у нього, чи готовий Хіддінк очолити їх національну збірну.

- Я хочу якнайскоріше налагодити контакт з РФС і тими людьми, які відповідальні за контракт з Хіддінком. Але вони не відповідають на мої листи, тому я не знаю, що робити! Я в листах просто прошу про зустрічі, тому що контрактні питання не обговорюються по телефону, - підкреслив ван Ньювенхейзен.

Розділ фонду "Національна академія футболу" Сергій Капков заявив, що він не в курсі ситуації про контрактні переговори Хіддінка і РФС. Разом з тим він підкреслив, що з Російського футбольного союзу до нього не було звернень про те, щоб фонд виступив гарантом нового контракту тренера, на чому наполягає голландець. В даний час фонд, що спонсорується Романом Абрамовичем, платить заробітну плату Хіддінку і всьому тренерському штабу збірної Росії.

У РФС стверджують, що листів від ван Ньювенхейзена не одержували. Комерційний директор РФС Петро Макаренко сказав, що він готовий зустрітися з агентом Хіддінка і обговорити всі питання до 1 січня. Президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко від коментарів відмовився.

Нинішній контракт Гууса Хіддінка з РФС діятиме до закінчення чемпіонату Європи в Австрії і Швейцарії, який пройде влітку 2008 року. Новий контракт повинен бути підписаний до закінчення ЧМ-2010, який пройде в ЮАР. Нагадаємо, що саме Хіддінк вивів збірну Росії у фінальну частину Євро-2008.

Джерело: www.lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Хіддінк може не продовжити контракт з Російським футбольним союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути