пʼятниця, 16 квітня 2010 17:20

Хемільтон був кращим на вільних заїздах Гран-прі Китаю

Хемільтон був кращим на вільних заїздах Гран-прі Китаю

Люіс Хемілтон показав кращий час на п"ятничних тренуваннях перед гонкою Формули-1 в Шанхаї. Хемілтон на 0,25 секунди випередив гонщика Mercedes Ніко Росберга. Третій результат показав напарник Хемілтона Дженсон Баттон. Він відстав від Льюїса на 0,376 секунди.

І в першій, і в другій тренуваннях чотири кращі результату демонстрували пілоти Mercedes GP і McLaren, на болідах яких також встановлюються мотори німецької компанії. З ранку найшвидшим був Баттон, а Хемілтон залишився лише третім. Після обіду гонщики McLaren помінялися місцями. Пілоти Mercedes Росберг і Шумахер обидва рази закінчували сесію на другому і четвертому місцях відповідно.

Переможець попереднього Гран-прі Себастьян Феттель зміг показати лише п"ята пора, відставши від Шумахера майже на 0,2 секунди. Шостим став ще один гонщик Red Bull, Марк Уеббер. Сьомий результат залишився за Адріаном Сутилем з Force India, на боліді якого також встановлений мотор Mercedes.

Несподіванкою стало восьме час Хайме Альгерсуарі з Toro Rosso. Іспанець став кращим гонщиком, що використовують мотори Ferrari, хоча виступає на цій трасі вперше. До того ж, ранкова сесія Хайме була перервана через серйозну аварії його напарника, Себастьяна Буемі, від боліда якого на гальмуванні відірвалися обидва передні колеса.

Гонщики Ferrari показали лише 10 і 11 результати, пропустивши ще і Роберта Кубіцу на Renault. Лідерам пілоти Скудерії програли близько півтори секунди. Під час першого тренування на боліді Фернандо Алонсо згорів двигун. До другої частини заїздів на його болід був встановлений мотор, який використовувався ним під час гонки у Бахрейні.

Напарник Кубіци, росіянин Віталій Петров, показав 12-ий час. Він випередив пілотів Sauber з моторами Ferrari Педро де ла Росу і Камуі Кобаясі. На 15 і 17 позиції розмістилися пілоти Williams Рубенс Баррікелло і Ніко Хюлькенберг. Між ними вклинився Вітантоніо Вітантоніо на боліді Force India.

Серед дебютантів кращими стали гонщики Lotus - Ярно Труллі і Хейккі Ковалайнен закінчили день на 18 і 19 місцях. Вони поступилися лідерам близько 4,5 секунди. Ще кілька десятих програв їм Тімо Глок з команди Virgin. А ось його напарник, Лукас ді Грассі, пропустив вперед ще і Каруна Чандхока з HRT.

За матеріалами lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Хемільтон був кращим на вільних заїздах Гран-прі Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути