понеділок, 04 листопада 2013 17:53

Харківські фани зірвали 310 сидінь на стадіоні в Полтаві
20

Фото: Фото: Олена Луценко

4 листопада біля футбольного поля на стадіоні "Ворскла" в Полтаві розкидані пластикові сидіння, на асфальтовій доріжці валяються обгорілі шарфи із символікою полтавської футбольної команди"Ворскла", лежить зламана парасолька, на доріжці розкиданий пісок і шматки петард.

Четверо ремонтників в 11 і 12 секторі відкручують залишки крісел і скидають їх із трибун. В трьох місцях 12-го сектору на купу звалені поплавлені сидіння, деякі з них розтеклися по сходинкам.

Напередодні пройшов матч полтавської команди "Ворскла" з харківським "Металістом". Гра завершилася рахунком 1:1. Фанати з Харкова під час гри кидалися петардами й димовими шашками. Зірвали 310 пластикових сидінь для глядачів і розпалили три багаття на трибунах.

"Вони скидали їх на купу, підпалили. Пожарніки прямо з бранзбойта їх поливали. А троє чоловік стояли до них спинами і не давали загасити, покупалися трішки",- розповідає зварювальник Роман Заєць, який був на матчі.

"Ми їх викручуємо інструментами, а фани їх розбивали ногами. Тут не аби яку силу треба мати. Он, пооставалися шматки сидінь на бетоні", - 26-річний ремонтник Антон Ястреба вертить в руках потріскане пластикове сидіння. На місці, де були болти, видно дірки. Дня три тепер будемо ставити на місце. Уже зі складу принесли он сідушки, будемо прикручувати. Нас четверо чоловік працює. "Мєталіст" — найбільш противна команда, вірніше болільники її нехороші. Кожен сезон міняємо сидіння після них".

Дві тисячі фанатів "Металіста" приїхали на гру автобусами. При вході їх обшукували, та не знайшли нічого забороненого. Посадили в 11, 12, 13 і 14 секторах.

"Кричати почали одразу. На 43 чи 44 хвилині у ворота "Ворскли" забили гол. Харківські фанати почали кидатися петардами, димовими шашками. Ногами трощили сидіння і кидали їх униз із трибун. Вони прикручені до цементу болтами. Спочатку кидалися петардами, тоді газету підпалили, тоді палили крісла пластикові на трибунах у кількох місцях. Були червоно-чорні прапори УПА, я бачив штук п'ять , - розповідає генеральний директор футбольного клубу "Ворскла" Дмитро Яворський. - Більше тридцяти тисяч гривень збитків. Харківський клуб "Металіст" все оплатить, їм уже скинули рахунок. Фанатські сектори просто вирвані, спалені, викинуті. Фанати розпалили багаття прямо над пожаркою".

Ніхто з присутніх не постраждав.

"Фани виривали сидіння, кидали їх під ноги правоохоронцям, які стояли внизу. Це все летіло без розбору і на великих, і на малих. Внизу ще стояли хлопці, які подавали м'яча. Це негативно впливає на авторитет українського футболу", - каже керівник прес-служби Артем Лобанов.

До 9 листопада ремонтні роботи планують завершити, бо запланована наступна гра між полтавською "Ворсклою" і львівськими "Карпатами".

"З "Металістом" кожен раз так, вони постійно крісла ламають. У минулому сезоні вони зламали 250 стільців. У цей раз найбільше шкоди наробили", - зауважує Яворський.

В 17-му секторі між сидіннями ходить 49-річний двірник Миколо Личковаха. Скидає в білий мішок сміття.

"Всьо побили, поламали. Купу сміття накидали. Каждий раз приїхжджають, ламають все постоянно. Вже більше десятка мішків мусора наскладав. Багато стаканчиков, сємєчок, бутилок, газєт, які підстиляють на сидушки".

Зараз ви читаєте новину «Харківські фани зірвали 310 сидінь на стадіоні в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути