вівторок, 04 грудня 2012 16:50

Харків'янин Сергій Федченко боксуватиме в Черкасах
6

Фото: Фото: Інна Іщук

15 грудня у спортивному комплексі "Будівельник" відбудеться професійне боксерське шоу, організоване кампанією братів Кличко "К2 Promotions".

"Головною подією стане поєдинок за титул чемпіона Європи у суперлегкій вазі між 31-річним Сергієм Федченком та Азадом Азізовим, 29 років. Азад народився в Азербайджані, живе й тренується в Німеччині. Він правша, двічі був чемпіоном GBC, Чемпіоном Європи по версії IBF, Інтернаціональним чемпіоном IBO. Має 26 перемог у 31 поєдинку при 3 поразках і 2 нічиїх. 16 поєдинків закінчив нокаутом", - розповів Олександр Красюк, генеральний директор "K2 Promotions".

Сергій Федченко живе і працює в Харкові. Є дворазовим Інтерконтинентальним чемпіоном за версією IBF, дворазовим чемпіоном Європи IBO і наразі 11-й номер у світовому рейтингу WBO. 33 поєдинки провів на професіональному рингу, має 31 перемогу, 14 перемог достроково.

"Світову славу отримав у поєдинку за титул чемпіона світу проти зірки світового боксу Хуана Мануеля Маркеса в Мехіко у квітні цього року. Поступився у цьому поєдинку тільки за рішенням суддів, - зазначив Красюк. - Сергій отримав повагу не лише суперника, а й 20-тисячної арени, яка стоячи проводжала в роздягальню Федченка, а потім чекала його для автографів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Син Маркеса 2 години чекав, аби взяти автограф у Федченка" – Красюк

Сергій Федченко уже вдруге боксуватиме в Черкасах.

"Ми підготувалися до поєдинку добре. Суперник неприємний, тому я раджу прийти й подивитися на все це вживу. Я вже вдруге в Черкасах. Маю хороші враження від першого поєдинку: був повний зал, якого я не очікував. Я думав: "Хто прийде в Черкасах дивитися на харків'янина?" Тоді я тільки починав боксерську діяльність, але зал був повен і підтримував так, наче я боксував у Харкові", - сказав Федченко.

Всього за вечір буде 11 поєдинків. Шоу розпочнеться з 18.00. В андеркарді на ринг вийдуть В'ячеслав Узєлков, Мамед Ядгаров, Віктор Плотніков, Андрій Руденко, Дмитро Нікулін, Валентин Головко, Вадим Новопашин. Свій перший поєдинок під егідою "K2 Promotions" проведе перспективний російський представник суперважкої вагової категорії Володимир Терьошкін. У червні 2012 року Володимир Терьошкін був запрошений до тренувального табору Володимира Кличка в якості спаринг-партнера напередодні рематча з Тоні Томпсоном. Робота російського боксера на спарингах справила враження і восени цього року, коли Терьошкін знову допомагав готуватися Володимиру до чергового бою — захисту титулу проти Маріуша Ваха.

Суперником Терьошкіна 15 грудня буде українець Максим Педюра. Вартість квитків — від 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Харків'янин Сергій Федченко боксуватиме в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути