пʼятниця, 13 квітня 2012 19:24

"Це найважливіший поєдинок у моїй кар'єрі" - Федченко про бій із Маркесом

"Це найважливіший поєдинок у моїй кар'єрі" - Федченко про бій із Маркесом
Сергій Федченко сподівається повернутися в Україну з чемпіонським поясом WBO. Фото: vringe.com

15 квітня, у Мексиці український боксер Сергій Федченко в поєдинку за титул тимчасового чемпіона світу за версією WBO в першій напівсередній вазі зійдеться в ринзі з мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом.

Фаворитом 12-раундового двобою є чемпіон світу у трьох вагових категоріях – Маркес на прізвисько "Динаміт". Однак і український боксер не збирається упускати свого шансу стати чемпіоном світу.

Напередодні титульного поєдинку Gazeta.ua вдалося зв'язатися з українцем Сергієм Федченком і з'ясувати, в якому настрої перебуває харків'янин за день до визначного бою.

Як Вам вдалося вийти на такого іменитого суперника? На яких умовах підписаний контракт? На скільки він вигідний для Вас?

"Нам надійшла пропозиція від Маркеса, схвалена президентом WBO. А щодо вигідності контракту скажу одне: я працюю з професіоналами високого класу, а це вже є гарантією того, що умови, які мені пропонують вивірені до самих дрібниць і вже точно найвигідніші. Для мене ця новина про бій з таким сильним суперником як Маркес, стала несподіванкою. Але я не вагався ні хвилини – такий шанс упускати не можна".

Як тривала підготовка до бою з Маркесом? Скільки часу готувалися? Чому саме в Мексиці вирішили проводити підготовку, причому ще задовго до самого поєдинку?

"Загалом готувався так само, як і до всіх інших боїв, але були свої нюанси. Відносно першої частини підготовки – у Харкові – доводилося застосовувати нововведення. Бій буде проходити на високогір'ї, де недостатньо кисню, тому я тренувався в протигазі. У Мехіко я прибув вчасно, за два тижні до бою, щоб адаптуватися до місцевого клімату. Останній спаринг ми провели на тому тижні. Зараз готуюся в легшому режимі: вранці пробіжки і тактична робота, увечері розминка і робота на лапах в легкому режимі, напрацювання комбінацій".

Як налаштовані на бій? Чи не страшить грізне ім'я суперника? Тобто як психологічно готові до бою? На скільки особисто оцінюєте свої шанси в бою з мексиканцем?

"Можна сказати, що Маркес – найсерйозніший суперник у моїй кар'єрі. Все-таки, мені треба буде боксувати з колишнім чемпіоном світу в трьох вагових категоріях і чинним чемпіоном світу в легкій вазі за версією WBO. Але я налаштований рішуче, незважаючи на те, що є фактори не на мою користь. Перемога в цьому поєдинку дуже важлива для мене. Все буде видно в Мехіко, в рингу. Я готовий, а наскільки, це ми побачимо в ринзі".

Бій проходитиме в Мексиці. Чи не буде Вам важко в плані підтримки? Адже Ви виходитимете на ринг на території суперника, на його рідній землі, і з його шанувальниками.

"Звичайно, коли я боксую в рідному місті, то відчуваю потужну підтримку глядачів. Але я – спортсмен і повинен бути налаштований на перемогу, незважаючи ні на що. Я знаю, що величезна кількість шанувальників в Україні будуть дивитися цей бій на телеканалі "Інтер" і віритимуть у мою перемогу".

Хто з рідних Вас підтримуватиме в бою? І взагалі, чи багато українців очікується під час поєдинку? Наприклад, хтось із братів Кличків буде або інших відомих українських боксерів, громадських діячів?

"Мої рідні вболіватимуть за мене в Харкові. Для мене підтримка сім'ї дуже важлива. Відносно відомих українських діячів – я зараз зосереджений виключно на майбутньому поєдинку, тому не зовсім можу відповісти на це питання. Тут в Мексиці зі мною моя команда – мій тренер Віктор Демченко, мій промоутер Олександр Красюк, катмен Дмитро Лучніков, а також спаринг-партнери. Вони допомагають мені готуватися до бою".

Чи можете назвати цей поєдинок найважливішим у вашій кар'єрі? Кому збираєтеся присвятити перемогу?

"Безумовно, цей бій на сьогодні найважливіший у моїй кар'єрі. Мої рідні й вболівальники дуже чекають мого повернення з перемогою. І я постараюся максимально викластися в рингу і показати гідний бокс".

Бій за титул тимчасового чемпіона світу WBO у першій напівсередній вазі.

Сергій Федченко – 30 перемог, 13 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх.

Хуан Мануель Маркес – 53 перемоги, 39 нокаутів, шість поразок, одна нічия.

Бій відбудеться у ніч із 14 на 15 квітня в Мехіко.

Пряма трансляція поєдинку на телеканалі "Інтер" 15 квітня о 06.50, повтор – 16 квітня о 00:50 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «"Це найважливіший поєдинок у моїй кар'єрі" - Федченко про бій із Маркесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути