четвер, 14 квітня 2011 12:58

Харків планує поборотися за матчі Євробаскету-2015

Харків планує поборотися за матчі Євробаскету-2015

Україна претендує на проведення Євробаскету-2015. Голосування за країну-господаря турніру відбудеться в грудні 2011 у Мюнхені.

Василь Зозуля, голова Харківської обласної федерації баскетболу, в інтерв'ю Медіа-центру ФБУ розповів про плани міста мати команду в українській Суперлізі та прагнення приймати матчі Євробаскету. Стимулом до цього має стати Матч Всіх Зірок, який з успіхом відбувся у Харкові минулих вихідних.

"Я впевнений, що у Харкові обов'язково буде команда Суперліги. Після святкування у 1997-му році 75-річчя українського баскетболу у нас з'явилися три команди вищої ліги і чотири – першої. Я сподіваюсь, що і Матч Всіх Зірок у Харкові дасть певний поштовх і у нас буде команда Суперліги.

Непрості роки були і тоді, у 1996-97-му, і зараз ситуація нестабільна у бюджетній сфері. Але, тим не менше, у Харкові не зменшилося число тих, хто займається баскетболом. Популярність цієї гри росте щодня. Проблем з глядачами немає. Глядач у Харкові був, є і буде.

У планах міста є будівництво сучаснішого палацу спорту саме для баскетболу, хоча і в "Локомотиві" може спокійно грати команда Суперліги. Тут є все необхідне. Але "Авантаж-Політехнік" планує будівництво красивої нової зали, бо Харків дуже хоче прийняти Євро-2015. Ми гідно провели Матч Усіх Зірок, тому, думаю у нас є всі шанси."

Львів також оголосив, що претендуватиме на проведення матчів Євро-2015.

Зараз ви читаєте новину «Харків планує поборотися за матчі Євробаскету-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути