понеділок, 01 вересня 2008 12:58

Хацкевич: "Україна та Білорусь зіграють 1:1" (ЕКСКЛЮЗИВ)

Хацкевич: "Україна та Білорусь зіграють 1:1" (ЕКСКЛЮЗИВ)

6 вересня у Львові збірна України стартує у відбірному турнірі Кубка світу-2010. Суперник - збірна Білорусі. Кореспондент "ГПУ" напередодні поєдинку зателефонував колишньому гравцеві київського "Динамо" та національної білоруської команди Олександру Хацкевичу, 34 роки. Нині він очолює білоруський "Вітебськ".

На матч до Львова поїдете? - запитую.

- Ні. "Вітебськ" поєдинок на Кубок Білорусі, тому матч збірних дивитимуся по телевізору.

20 серпня Білорусь приймала Аргентину і зіграла внічию - 0:0. Які враження залишила гра господарів?

- Результат здобула завдяки ігровій дисципліні і бажання показати гідну гру перед своїм глядачем. Аргентинці нічого особливого в атаці не показали. Натомість захисники гостей пару разів напружилися.

Ще до Євро-2008 Білорусь зіграла у гостях внічию з майбутнім віце-чемпіоном континенту - Німеччиною. Цей результат вкупі з матчем проти Аргентини означає, що Білорусь може розраховувати на путівку до фінальної частини Кубка світу-2010?

- Не перебільшуйте. Думаю, з нашої групи вийдуть Хорватія і Англія. Ці команди - рівні за класом, і хто буде першим, сказати не візьмусь. В України непогана команда, але вона на стадії переформування. Був на березневому поєдинку Україна - Сербія. Михайличенко добре працює, але все таки проблеми у взаємодії між ланками українці мають.

А що скажете про білоруську збірну, яку тренує німецький фахівець Бернд Штанге?

- Команда "зубаста". Дисциплінована. Зірок з неба не хапає, але покусати може.

Чи правильно вважати білорусів командою однієї людини - Олександра Глєба?

- Глєб - лідер, це однозначно. Але в нього ті ж проблеми, які свого часу мав в українській збірній Андрій Шевченко. У клубі Олександр грає з партнерами вищого ігрового рівня, ніж у збірній. Тому футболісту "Барселони" треба переналаштовуватися. Це він робить досить успішно, але все одно треба час, щоб партнери, пристойні, відзначу, гравці повністю розуміли Глєба.

Чи правильно говорити, що Глєб - кращий за Белькевича?

- Ні, звичайно. За манерою гри ці півзахисники різні. Валік - дуже тонкий гравець, майстер останньої передачі, диригент. Глєб має чудову швидкість, уміло діє на фланзі. Якби їх зірковий час співпав у збірній Білорусі, ця команда навела б такого шороху!

У відборі до Кубка світу-2002 ви двічі грали проти України. Чим запам"яталися ті матчі?

- У Києві незвично виходити на поле "Олімпійського", знаючи, що трибуни налаштовані проти тебе. Нічого впоралися. Зіграли 0:0, але виглядали дуже пристойно. У Мінську нас переграв Андрій Шевченко, який забив двічі.

Після мінського поєдинку тодішній наставник Білорусі Едуард Малофєєв звинуватив вас та Белькевича в униканні боротьбі на полі.

- Це внутрішня ситуація. Я не хочу повертатися до неї.

Які нині у вас стосунки з Малофєєвим?

- Ми бачимося у федерації футболу Білорусі. Вітаємося. Я можу спокійно подивитися Едуардові Васильовичу в очі. Чи може він? Не знаю.

Нинішній Андрій Шевченко може створити проблеми білорусам?

- Шева на це здатен завжди. Так, йому 31 рік, але це той вік, коли автоматично знаєш, де треба опинитися, щоб забити. Думаю, Шевченко вийде у стартовому складі на львівський матч. Але якби ж тільки у ньому була проблема. Мілевський нині , а я дивився обидва матчі проти "Спартака", у чудовій формі. Встигає і бігати, і віддавати, і забивати. За цими двома нашим буде важко встежити. Особливо прикро, що Мілевський, уродженець Мінська гратиме проти Білорусі. Такого гравця втратили!

Подейкували, ви з Белькевичем теж могли грати за Україну. Правда?

- Чутки і не більше. Таких думок у мене не було.

Як закінчиться львівський матч?

- Внічию - 1:1.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич: "Україна та Білорусь зіграють 1:1" (ЕКСКЛЮЗИВ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути