четвер, 26 липня 2012 07:33

Грецьку спортсменку вигнали зі збірної за расизм в Твіттері

Грецьку спортсменку вигнали зі збірної за расизм в Твіттері
russianathens.gr

Грецька спортсменка Параскеви Папахрісту виключена з національної олімпійської збірної за расистські висловлювання на мікроблозі, повідомляє Reuters.

Рішення було прийнято керівництвом національного олімпійського комітету (НОК) Греції після дисциплінарного розгляду, приводом для якого стали расистські висловлювання спортсменки, розміщені в мікроблозі Twitter.

"Вона проявила відсутність поваги до основних олімпійських цінностей, це коштувало їй відрахування з команди. Вона зробила помилку, а за помилки кожному слід платити", - йдеться в заяві НОК Греції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ятьох олімпійських легкоатлетів cпіймали на допінгу

Потік критики на адресу П. Папахрісту викликав запис, в якому вона заявила про своє невдоволення великою кількістю африканців в країні. "З такою кількістю африканців в Греції... москіти Західного Нілу харчуються домашньою їжею", - написала спортсменка. Пізніше вона опублікувала свої вибачення, назвавши зроблений запис "позбавленою смаку і невдалим жартом".

На змаганнях у Лондоні П. Папахрісту повинна була брати участь в потрійному стрибку. Її особистий рекорд в цьому сезоні становив 14,6 м, що приблизно на 0,5 м менше, ніж у головних претендентів на перемогу.

 

Зараз ви читаєте новину «Грецьку спортсменку вигнали зі збірної за расизм в Твіттері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути