субота, 02 жовтня 2021 09:02

Гравець збірної Фінляндії знову опинився в центрі конфлікту

Гравець збірної Фінляндії знову опинився в центрі конфлікту
Гленн Камара перемагав збірну Данії. Фото: Reuters

Аамер Анвар, юрист півзахисника "Рейнджерс" і збірної Фінляндії Глена Камара, висловився про скандал в матчі 2-го туру Ліги Європи з "Спартою" (0:1). Зустріч, що проходила в Празі (Чехія), супроводжувалася свистом школярів на адресу Камара. У "Рейнджерс" таку поведінку вболівальників вважають расизмом по відношенню до темношкірого футболіста. Відвідуваність стадіону була обмежена 10 тис. осіб. При цьому на трибуни пустили лише дітей віком до 14 років.

"Я сподівався, що закриття стадіону "Спарти" для фанатів через попередній скандал означає, що Камара зможе зосередитися на футболі. В УЄФА вчинили мудро, пустивши школярів. Але будь-який, хто дивився матч, чув, що діти сміялися і знущалися над Камара.

Чому діти на нього напали? Тому що після расистських образ з боку футболістів "Славії" його демонізували фанати і чеські ЗМІ. Було гнітюче дивитися на це. Глен засмучений поведінкою дітей.

Глен сказав, що вчора ввечері вимкнув телефон через образи, які тривали. Але ніхто не повинен миритися з расизмом. Відповідь УЄФА - жалюгідне мовчання. Нічого не зміниться, поки клуби не почнуть виключати зі змагань", - наводить слова Анвара журналіст Джордан Кемпбелл.

Весною під час матчу в єврокубку Гленн Камара заявив, що його образив чеський футболіст Ондржей Кудела. Доказів не навів. Чех отримав 10 матчів дискваліфікації й пропустив Євро-2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА жорстко покарала гравця чеського клубу за расизм

Гленн Камара є гравцем збірної Фінляндії, з якою 9 жовтня зіграє збірна України в рамках відбору до Кубка світу-2022. Перша зустріч командіровку в Києві закінчилася внічию - 1:1.

Зараз ви читаєте новину «Гравець збірної Фінляндії знову опинився в центрі конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути