субота, 27 лютого 2010 13:18

Гравець "Металіста" продовжить кар"єру на батьківщині

Гравець "Металіста" продовжить кар"єру на батьківщині

Гравець харківського "Металіста" Марцин Буркхардт найближчі півроку проведе в "Ягеллонії" з міста Білосток.

Як повідомляє офіційний сайт польської команди, орендна угода між клубами розрахована на півроку. Проте на даний момент немає ясності, чи дозволять 26-річному півзахиснику виступати на батьківщині в цьому сезоні.

Згідно з правилами футбольної асоціації Польщі, гравець може бути заграний за два клуби протягом одного року. Положення ФІФА, проте, дозволяють футболісту виступати і в третьому клубі, за умови, що чемпіонат, в якому виступає нова команда спортсмена, проводиться за іншою системою. Буркхардт за останній рік був заявлений у шведському "Норчепінгу" і "Металісті".

Однак сезон в Швеції проводиться за системою "весна-осінь", а українська ліга розігрується з осені до весни. Таким чином, "Ягеллонія" звернулася до Польської футбольної асоціації з проханням дозволити Марцину виступати за місцевий клуб.

У той же час, команда з Білостока направила всі необхідні документи для реєстрації гравця в змаганнях. Трансферне вікно в Польщі закривається 1 березня. Якщо це питання вивішиться позитивно, випускник познанської "Олімпії" буде мати можливість представляти "жовто-червоні" кольори цієї весни. На даний момент, "Ягеллонія" займає 10-е місце національної першості (всього беруть участь 16 команд).

Нагадаємо, Буркхардт в серпні минулого року уклав трирічний контракт з харківським "Металістом". Його трансфер головний тренер харків"ян Мирон Маркевич прокоментував так:

"Дуже важливо, що ми встигли підписати Марцина. Це перспективний гравець, який органічно увійде до складу "Металіста".

Раніше Марцин Буркхардт грав в основному складі польської "Легії", і вже в 19 років футболіста викликали у збірну Польщі.

Це вже другий гравець "Металіста", придбаний у літнє міжсезоння, який так і не закріпився у стартовому складі "жовто-синіх". Півзахисник харків"ян Олексій Єрьоменко перебуває на перегляді у ФК "Торонто" (Канада), який виступає в MLS.

Марцин Буркхардт

Громадянство: Польща

Місце народження: Ельблонг

Дата народження: 25.09.1983

Вага: 80 кг

Зріст: 186 см

Амплуа: півзахисник

За матеріалами ПРО ФУТБОЛ

Зараз ви читаєте новину «Гравець "Металіста" продовжить кар"єру на батьківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути