середа, 28 липня 2010 14:26

Гравці "Динамо" розповіли як громили "Гент"

Гравці "Динамо" розповіли як громили "Гент"

Після домашнього розгрому бельгійського "Гента" у першому матчі 3-го кваліфайраунда Ліги Чемпіонів, гравці "Динамо" поділилися з журналістам думкою про гру і про суперника.

Андрію ЯРМОЛЕНКУ вдалося відзначитися забитим м"ячем, який став для нього дебютним у єврокубках. Не дивно, що після гри саме його журналісти чекали з особливим нетерпінням.

- У Лізі чемпіонів у нас зовсім інша підтримка, тому й голу радів по-особливому. Емоції переповнювали.

- Це було помітно. Ви тікали через все поле ...

- Біг, поки поле не закінчилося (посміхається).

- Коли м"яч опинився у вас, вирішили бити самостійно, а не віддавати пас?

- Пішла передача на Гармаша, воротар вибіг з воріт, але не зміг спіймати м"яч. Я його підхопив і почав зміщуватися в середину, став думати, віддати передачу або самому бити. У підсумку взяв ініціативу на себе і самостійно вирішив епізод. Приймав рішення за частку секунди, вийшло, що не прогадав.

- Кому ви махали після того, як м"яч опинився в сітці?

- На трибуні мене підтримувала дівчина.

- У минулому році в єврокубках вам щастило менше?

- Так, забити не виходило, але в нинішньому сезоні налаштувався, хотілося довести собі й іншим, що можу забивати і в Лізі чемпіонів.

- Ви віддавали перспективні передачі на партнерів. Трохи удачі - могли стати кращим асистентом ...

- А якби я ще й забивав у всіх моментах, які створюють для мене партнери, міг би стати кращим бомбардиром ...

- Яке враження справив "Гент"?

- Непогана команда, намагається грати в пас, але ми також грали в свою гру, хоча і боялися всіма силами йти вперед. Самі розумієте, що пропустити на своєму полі - загрожує.

- Як поясните, що протягом матчу грали то ліворуч, то праворуч, то в центрі нападу ...

- Така в нас установка, не можна грати чітко на одному фланзі, по ходу матчу ми завжди змінюємося. Для мене немає різниці, на якій саме позиції діяти, головне, щоб в лінії атаки.

- 3:0 - достатній заділ перед матчем у відповідь?

- Не хочу загадувати, але якщо в Бельгії ми будемо грати як сьогодні, повинно вистачити. В іншому випадку, будь-яка команда може забити і три, і чотири м"ячі. У принципі, гарний заділ, але грати на утримання рахунку не можна. На виїзді також потрібно вигравати. Думаю, наші шанси 60% на 40%.

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападаючий "Динамо":

- Сьогодні було важливо забити більше двох м"ячів і довести гру до результату, який дозволяє спокійно зітхнути перед грою у відповідь. Що, власне кажучи, ми і зробили. Звичайно, на цьому не можна розслаблятися, але ситуацію собі ми спростили.

- У вас було особливе бажання забити ...

- Моє бажання збігалося з бажанням команди, я ні на секунду не розслабився. У мене було багато шансів забити, але, на жаль, пощастило лише один раз. Тим не менш, в цілому, грою задоволений.

- Саме ваш м"яч виявився дуже важливим, він допоміг зняти напругу?

- Думаю, було дуже важливо забити цей м"яч, після нього команда вже розслабилася, заграла по-іншому, в більш швидкий футбол. Після цього ми змогли забити ще один м"яч.

- Який настрій на матч з "Гент" в Бельгії?

- Ми знаємо, що буде абсолютно інша гра. Задіємо наші головні козирі - швидкість і швидкість в атаці. Якщо будемо грати так само, як сьогодні, з повною концентрацією, з швидким переходом з оборони в атаку, у нас є гарні шанси на підсумковий успіх.

Чудовий настрій було ще в одного автора забитого м"яча у ворота "Гента" - Романа ЗОЗУЛІ. Він вийшов на поле лише на 15 хвилин, але і цього часу йому вистачило, щоб відзначитися. Відзначимо, що це лише другий матч Романа в Лізі чемпіонів.

- Виходячи на заміну, моїм завданням було зіграти на позиції правого півзахисника. Валерій Георгійович дав установку загострювати гру, лізти вперед, а також по можливості опускатися назад, допомагаючи Данило Сілві. Думаю, за відведені 15 хвилин з цим впоратися вдалося. Дуже радий, що нам вдалося виграти з великим рахунком, тепер будемо їхати до Бельгії з перевагою в три м"ячі. Але розслаблятися не можна, на виїзді теж потрібно вигравати.

- Коли Шевченко віддав вам пас, попереду було півполя і ворота з воротарем. Про що подумали в той момент?

- На мене йшла передача, Шева крикнув: "Залиш!". Підхопив м"яч, обіграв захисника і віддав мені пас лежачи. Я з центру поля втік один на один з воротарем і забив в дальній кут.

- Полестило, що в нинішньому сезоні відзначився не в чемпіонаті, а відразу в Лізі чемпіонів?

- Звичайно, дуже радий, адже це всього мій другий матч у найпрестижнішому клубному турнірі. Минулого разу вийшов на поле буквально на хвилину в поєдинку з "Фенербахче", ще за Сьоміна. Цього разу зіграв вже 15 хвилин.

- Від "Гента" очікували більшого?

- Ні, чого очікували, те суперник приблизно й показав. Напередодні ми переглядали гру бельгійців, Валерій Георгійович налаштовував нас, звертав увагу на їх сильних гравців. У принципі, в "Гента" вся команда гарна, але я знав, що ми все одно переможемо.

За матеріалами ФК "Динамо" Київ

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" розповіли як громили "Гент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути