субота, 03 жовтня 2009 14:49

Грап-прі Японії. Для трьох пілотів кваліфікація завершилася аваріями

Грап-прі Японії. Для трьох пілотів кваліфікація завершилася аваріями

В п"ятницю весь день падав дощ, але вранці в суботу виглянуло сонце, і у команд була година, щоб знайти налаштування для сухої траси. За дев"ять хвилин до закінчення вільних заїздів Марк Веббер розбив машину в повороті - шасі постраждало дуже серйозно і австралійцеві довелося пропустити кваліфікацію. В неділю він стартуватиме з піт-лейн.

На початку першої кваліфікаційної сесії Себастьян Буемі, який показав непоганий час на вранішніх вільних заїздах, не втримав машину в другому повороті зв"язки Degner. Болід Toro Rosso перетнув гравієву зону безпеки і вдарилася об бар"єр з покришок. Буемі зміг дістатися до боксів і в кінці сесії повернувся на трасу.

Протокол першої сесії очолив Себастьян Феттель, який проїхав коло за 1:30.883, сімнадцять машин вклалися в секунду. З подальшої боротьби вибули Фізікелла, Накаджтма, Грожан, Ліуцці, і, формально - Веббер, який не виїжджав на трасу.

Через чотири хвилини після початку другої сесії кваліфікація була зупинена червоними прапорами через аварію Хайме Альгерсуарі. Іспанець вилетів з траси в тому ж Degner, пролетів гравієву пастку і врізався в бар"єр із захисних покришок. На місце аварії прибули медики, але Хайме не постраждав. Після евакуації розбитої "Торо Россо" сесія була продовжена.

Через три хвилини сесія знов була зупинена після аварії Тімо Глока в останньому повороті. Машину винесло на траву, "Тойота" пролетіла гравієву пастку і, майже не втративши швидкості, влетіла в захисний бар"єр. Тімо зняв кермо, але самостійно вибратися не зміг - гонщика евакуювали на носилках, гонщик показав телекамерам великий палець.

Після евакуації машини і відновлення бар"єру сесія була продовжена, але на останній хвилині з"явилися жовті прапори - Себастьен Буемі вискочив на траву, зламав переднє антикрило після удару об бар"єр, і засипав трасу уламками. Багато гонщиків у цей момент знаходилися на вирішальному швидкому колі.

Протокол другої сесії очолив Себастьян Феттель, який проїхав коло за 1:30.341, у фінал не пройшли Росберг, Алонсо, Кубіца, Глок і Альгерсуарі. Після закінчення другої сесії Тімо Глока на вертольоті відправили до госпіталю.

Через три хвилини після початку фінальної сесії знов з"явилися червоні прапори - вилетівши в повороті Degner, машину розбив Хейккі Ковалайнен. Цього разу обійшлося без втручання медиків - фінн встиг зменшити швидкість і удар був не дуже сильним.

Через три зупинки кваліфікація тривала півтори години. Себастьян Феттель очолив протокол, завоювавши п"ятий поул в кар"єрі і четвертий цього сезону. Ярно Труллі стартуватиме другим, Льюіс Хемілтон - третім.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Грап-прі Японії. Для трьох пілотів кваліфікація завершилася аваріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути