субота, 01 листопада 2008 15:41

Гран-прі Бразилії стане останнім для Култхарда

Ветеран Формули-1 Девід Култхард приєднається до колег в "Гонці Чемпіонів" цього року. Девід Култхард - третій підданий Великобританії, який візьме участь в гонці. Дженсон Баттон і Енді Пріоль заявлені як "Автоспортивна команда Великобританії" (Team Autosport Great Britain), а Култхард - в "Команда Формули-1 Великобританії" (Team F1 Racing Great Britain).

"Мені подобалося брати участь в "Гонці Чемпіонів" впродовж декількох років. Після довгого і напруженого сезону Формули-1 дуже добре розслабитися в подібних заходах. Без тиску Формули-1 можна по-справжньому відпочити і весело покататися, до того ж це шоу для вболівальників - можна виразити таким чином подяку їм за підтримку", - сказав шотландський гонщик.

Нагадаємо, Девід Култхард оголосив про відхід з Формули-1 і Гран-прі Бразилії стане його останньою гонкою в Чемпіонаті світу.

"Гонка Чемпіонів" - щорічне змагання, яке проходить з 1988 року. Гонка проходить в один день і складається з декількох етапів - кожен етап дуель двох гонщиків, які володіють однаковими кузовними машинами.

Участь в "Гонці" беруть найкращі пілоти найпрестижніших чемпіонатів - від Чемпіонату світу з Ралі і Формули-1 до NASCAR і гонок спортпрототипів. Раніше "Гонка" проходила в Монреалі, на Нюрбургрінзі, в Барселоні та Мадриді.

Після цього довгий час змагання проходило на Гран-Канарія, далі переїхала на стадіон "Стад де Франс", а пізніше на англійський "Вемблі". З 1999 року в "Гонці" присутньо два заліки - особистий і Кубок Націй, в якому змагаються команди з гонщиків, об"єднаних за національною ознакою.

sport.segodnya
Зараз ви читаєте новину «Гран-прі Бразилії стане останнім для Култхарда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути